Tiia Koiviston ote pitää Kapkaupungissa – nousi kärkikymmenikköön

Tiia Koivisto johtaa Madrid Openia toisen kierroksen ollessa vielä kesken. KUVA: LET

Tiia Koivisto tavoittelee lauantain finaalikierroksella uransa parasta sijoitusta LET:lla. Kolmannen kierroksen ollessa loppuvaiheillaan, Hirvihaara Golfia edustava Koivisto oli vain kahden lyönnin päässä kolmannesta sijasta Etelä-Afrikan avoimissa.

Steenberg Golf Clubilla Kapkaupungissa kärkipään pelaajat eivät ole päässeet kolmantena päivänä herkuttelemaan kovilla tuloksilla tai birdieputkilla.

Kierroksen ollessa loppuvaiheilla on jo selvää, että parhaaksi tulokseksi jää 70,-2.

Vain kisaa johtava Becky Brewerton on yhteistuloksissa alle parin.

Ainoana suomalaisena kahdelle viimeiselle kierrokselle päässyt Tiia Koivisto (73-72-74,+3) on nostanut tasaisesti sijoitustaan.

Avauspäivän jälkeen hän oli 21:s, toisen kierroksen päätyttyä 13.

Perjantaina tulos 74,+2 riitti nostamaan Koiviston jo kymmenen joukkoon. Lopetettuaan kierroksensa hän oli jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Eroa kisaa johtavaan Brewertoniin oli tässä vaiheessa kahdeksan lyöntiä, toiseen sijaan neljä, ja kolmanteen vain kaksi.

Lauantaina Koivistolla on erinomainen mahdollisuus parantaa ennätystään, sijoittumista seitsemänneksi LET:n kisassa.

Kauden kolmessa aiemmassa kisassa suomalaisten parhaat sijoitukset ovat parantuneet seuraavasti:

Keniassa Tiia Koivisto oli 21. Saudi-Arabiassa Sanna Nuutinen kiri sijalle 17:s ja Etelä-Afrikan ensimmäisessä kisassa Noora Komulainen oli 11.