Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto voitti LET:n kisan Ranskassa – pääsee mukaan Evian Championshipiin

Tiia Koivisto saavutti ykköstilansa samalla Evian Resort Golf Clubilla jossa heinäkuun lopulla pelataan major-kisa. KUVA: LET / TRISTAN JONES

Tiia Koivisto kruunasi mainion alkukautensa Ladies European Tourilla nousemalla viimeisellä kierroksella uransa ensimmäiseen voittoon Jabra Ladies Openissa. Kisa venyi uusintaan, jossa Koivisto kukisti Australian Whitney Hillierin.

Evian Resort Golf Clubilla käytiin lauantaina kova kaksintaistelu ykköstilasta ja paikasta samalla kentällä heinäkuussa pidettävään major-kilpailuun, Evian Championshipiin.

Tiia Koivisto (72-69,-66, -6) lähti kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta. Hän hankkiutui jo ulosmenon aikana kohden kohden kärkeä ja jakoi loppureiilllä ykköstilaa viimeisessä kolmikossa pelanneen Whitney Hillierin kanssa, jonka kierrostulos oli kolme lyöntiä suomalaista heikompi.

Koivisto pelasi Pia Babnikin tavoin päivän kovimman tuloksen 66, -5. Se riitti uusintaan, jonka Koivisto hoiti edukseen.

Kilpailusta kahden kierroksen jälkeen pudonnut Sanna Nuutinen oli hyvän ystävänsä caddienä uusinnassa.

Palkintorahaa Koivisto kuitaa ykköstilastaa 37 500 €.

Hän pääsee myös mukaan heinäkuun lopulla pelatttavaan Evian Championshipiin. Major-kilpailu tulee olemaan Koiviston uran ensimmäinen.

Birdie ensimmäisellä uusintareiällä

Koivisto ja HIllier pelasivat uusinnassa Evian Resort Golf Clubin viimeistä reikää.

Ratkaisu syntyi ensimmäisellä yrittämällä.

Par-viitosella keskelle väylää avauksensa lyöneen Koiviston lähestyminen 165 metrin matkalta meni viheriön vasemmalle puolelle. Sieltä hän chippasi pariin metriin ja pisti birdieputin sisään

”Tunne voittajana on uskomaton. Pelasin aikoinaan yhden ensimmäisistä pääkiertueen kisoista täällä, ja nyt voitin samalla kentällä”, Koivisto iloitsi LET:n sivuille antamassaan haastattelussa.

“Puttini on toiminut koko viikon. Tänään sain hyvällä kenttäpelillä homman viimeisteltyä voitoksi.”

Ennen päätösreikää Koivisto oli lyönnin takanaan pelannutta Hillieria jäljessä.

”Tiesin, että minun on tehtävä birdie.”

Tämän hän tekikin, eikä Hillier seuraavassa ryhmässä kyennyt samaan. Seurasi uusinta.

Sanna Nuutinen on yksi parhaista ystävistäni. Kun hän tuli uusintaan caddieksi, rentouduin hänen seurassaan. Kävimme kyllä läpi ennakkoon kaikki lyönnit”, Koivisto kiitteli Nuutista, joka oli myös hänen ”kämppiksenään” kisaviikona aikana.

Voitto toi paitsi mojovan palkintoshekin ja paikan majoriin myös viidennen sijan LET:n Costa del Sol rankingilla.

Tulospalvelu

Suomalaisvoittajat Ladies European Tourilla

Koiviston ykköstila oli LET:lla suomalaisten viides. Se on myös palkintopotiltaan kotimaisten voittamista toiseksi suurin. Edellä on vain Riikka Hakkaraisen ykköstila Teneriffalla.

Minea Blomqvist, 2004 Unkari

Riikka Hakkarainen, 2006, Teneriffa, Espanja

Minea Blomqvist, 2008, Finnair Masters

Matilda Castren, 2021, Gant Ladies Open

Tiia Koivisto, 2022, Jabra Ladies Open

Etsi luettavaa