Tiia Koivisto voitti LETAS-rankingin – päätöskisasta tuli tynkä rankkasateen ja sumun vuoksi

Tiia Koivisto voitti LETAS-rankingin kaudella 2020.

Tiia Koivisto on voittanut LETAS-kiertueen rankingin ylivoimaisesti. Suomalaisen huippukauden salaisuus on ollut tarkka pallonlyöminen.

Tiia Koivisto on sijoittunut toiseksi LETAS-kiertueen päätöskilpailussa. Samalla hän varmisti kiertueen ranking-voiton.

Lauro Golfissa pelattu kilpailu kutistui kahden kierroksen mittaiseksi, sillä kolmas kierros jouduttiin keskeyttämään ja tulokset mitätöimään, koska sitä ei olisi ehditty pelata loppuun heikon näkyvyyden takia. Ensimmäisen kerran päätöskierros keskeytettiin rankkasateen vuoksi, toisen kerran sumun takia.

Kun päätöskierros jäi pelaamatta, kahden kierroksen jälkeiset tulokset jäivät voimaan, joten kakkossijalta päätöspäivään lähtenyt Koivisto sai myös pitää toisen sijansa.

”Kisasta jäi hyvät fiilikset, olisi toki ollut kiva pelata rundi loppuun, sillä tiedän, että pystyn pelamaan hyvin kierrosten loput”, Koivisto sanoi.

Koivisto oli kisan paras ammattilainen, sillä voittoon pelasi ranskalaisamatööri Agathe Laisne. Koivisto kuittasikin kilpailun suurimman shekin: 5 600 euroa.

Kakkossijallaan Koivisto varmisti myös kiertueen ylivoimaisen ranking-voiton. Se parantaa ensi kaudella hänen kategoriaansa Ladies European Tourilla 20 pykälällä.

Koiviston kausi LETAS-kierroksella sujui erinomaisesti. Viidestä kisasta hänen heikoin sijoituksensa oli 11:s! Tämänpäiväisen kakkossijan lisäksi hän voitti yhden turnauksen ja sijoittui kertaalleen neljänneksi ja viidenneksi.

”Kauden salaisuus on ollut tasainen pallonlyöminen. Olen lyönyt jatkuvasti 14-16 griiniosumaa. Putteja voisi mennä enemmän, mutta ei noilla griiniosumilla voi huonosti pelata”, Koivisto summasi.

Vaikka LETAS-kiertue päättyi tänään, Koiviston kausi ei ole suinkaan vielä ohi. Hän pelaa myös Ladies European Tourilla, jossa hän osallistuu marraskuussa kahteen palkintoarvoltaan suureen Saudi-Arabian-kilpailuun. Ensimmäisessä kisassa on puolen miljoonan potti ja toisessa se tuplaantuu miljoonaan.

”Tavoitteena niissä on pelata samaa peliä kuin koko kaudella: paljon griiniosumia ja tulos tulee sitten niiden myötä”, Koivisto sanoi.

Ladies European Tourin rankingissa Koivisto on toiseksi parhaana suomalaisena 62:ntena.

Lauron päätöskilpailussa olivat mukana myös seitsemänneksi sijoittuneet Karina Kukkonen ja Elina Nummenpää sekä 30:nneksi sijoittunut Emilia Tukiainen.

Tällä kaudella LETAS-kiertueella ehdittiin pelata koronaepidemian vuoksi ainoastaan viisi osakilpailua.