Tiia Koivisto viides Espanjan Let Access Seriesin kisassa – birdien puute pudotti kärkitaistosta

Tiia Koivisto pelasi mainion henkilökohtaisen kisan
Tiia Koivisto on ollut kuluvalla kaudella neljässä pelaamassaan LET:n kisassa kahdesti paras suomalainen.KUVA: LET

Tiia Koivisto (67-68-72,-9) jäi voitosta uusineesta kolmikosta kolmen lyönnin päähän Lerma Golf Clubilla päättyneessä kisassa.

Naisten haastajakiertueen toiseksi viimeinen kisa pelattiin yhteiskilpailuna Espanjan Santander Tourin kanssa. Mukana oli reilut 80 pelaajaa, joista yli neljäsosa amatöörejä.

LETAS-kiertueen pistelistaa hallitsevat suomalaiset. Toisena oleva Sanna Nuutinen päätti jättää kaksi viimeistä kilpailua väliin, listaykkösen  Tiia Koiviston asema vankistui täten entisestään ennen perjantaina päättynyttä kisaa

Hirvihaara Golfia edustava Koivisto ei kuitenkaan kyennyt perjantaina varmistamaan kiertueen voittoa, sillä hän jäi tiukassa kisassa viidenneksi yhdessä kolmen muun pelaajan  kanssa.

Kahtena ensimmäisenä päivänä yhteensä yhdeksän birdietä ja yhden eaglen tehnyt Koivisto onnistui perjantaina upottamaan vain yhden birdieputin, jolla kuittasi päivän ainoan boginsa.

Kierrostulos 72 oli kärkitaisteluun osallistuneista pelaajista heikoin. Se pudotti hänet jaetulta toiselta sijalta jaetulle viidennelle tilalle. Koiviston pankkitiliä hyvitetään 1 121 euron edestä

Kisa oli LETAS-kiertueella Koiviston neljäs. Voiton ja neljännen sijan lisäksi hänellä on plakkarissaan nyt tullut viides sija, sekä 11. tila.

Karina Kukkonen hävisi kolmella kierroksella voitosta uusineelle kolmikolle 16 lyöntiä ollen 44:s.

Tourin päätöskisa käynnistyy jo tulevana tiistaina Aurinkorannikon ”suomalaiskentällä” Lauro Golfissa.

Koronaviruksesta johtuen LETAS-kiertueen ohjelmassa on kuluvalla kaudella vain viisi kilpailua.