Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto selvitti LET:in karsintafinaalin

Tiia Koivisto jatkaa uraansa European Tourilla

Tiia Koivisto sai ns. täyden pelioikeuden LET:in karsintafinaalissa. Koiviston lisäksi myös Karina Kukkonen tullee saamaan joitain paikkoja kisoihin karsintamenestyksellään.

LET:in karsintafinaalissa Espanjan La Mangassa oli jaossa 20 paikkaa kiertueelle. Suomalaispelaajista finaalissa kahdella viimeisellä kierroksella olivat mukana Tiia Koivisto ja Karina Kukkonen

Viiden kierroksen karsintafinaalissa Tiia Koivisto otti lauantain kierroksella todellisen niskalenkin kiertuepaikasta pelaamalla yhden päivän parhaista, tuloksen 68. Viimeisenä päivänä riitti perussuoritus, vaikeassa kelissä pelattu 78 kuulostaa suuremmalta kuin mitä se todellisuudessa vaikeissa olosuhteissa oli. 

Koivistolle jäi vielä lyönti varaa taaksepäin kokonaistuloksellaan +3. Rajan jäädessä lopulta +4:ään, joutui oululaislähtöinen Karina Kukkonen pettymään. Hän pelasi lopulta kokonaistuloksen +7 jääden kolmen lyönnin päähän vahvasta kortista. 

Viimeisen reiän eagle tekee Kukkosen osalta varmasti hyvää, sillä hän on korkealla omassa kategoriassaan ja voi saada muutamia startteja pääkiertueella omalla kategoriallaan. LET:in kisojen arvioiminen kategorioiden osalta on aina hyvin vaikeaa ja riippuu kalenterista ja muista päätöksistä mitä kiertue milloinkin tekee. 

Tänä vuonna kalenterin pitäisi olla edellisvuosia vahvempi. 

Karsinnan voittoon pelasi Walesin Amy Boulden tuloksella -10. 

Etsi luettavaa