Tiia Koivisto hurjalla kirillä 11:ksi Australiassa – kisan paras ammattilainen viikonloppuna

Tiia Koivisto pelasi mainion henkilökohtaisen kisan
Tiia Koivisto on ollut kuluvalla kaudella neljässä pelaamassaan LET:n kisassa kahdesti paras suomalainen.KUVA: LET

Koiviston (73-72-69-68,-6) kanssa samaa sijoitusta jakoivat Tourin rahalistan ykkönen Esther Hestherleit sekä voittoa puolustanut Marianne Skarpnord.

Kaikki jatkoonpäässeet neljä suomalaispelaajaa lähtivät sunnuntaina viimeiselle kierrokselle LET:n kisassa Bonville Golf Resortissa 5-6 lyönnin päässä kärkikymmeniköstä.

Vahvimmaksi kortiks nousi elämänsä kisan ja parhaan sijoituksen saavuttanut Tiia Koivisto. Kierroksen alku ei ihmeitä luvannut, mutta kuuden reiän jälkeen yksi yli ollut Hirvihaara Golfin edustaja pisti tuulemaan.

Hän pelasi loput 12 reikää viisi alle ja teki tuloksen 68. Edellispäivän tulos oli sekin hieno, 69.  Kahden viiimeisen päivän tulos oli ammattilaisista paras, sijaluvuksi tuli uran paras 11:s.

Koiviston taakse jäi nippu LET:n tähtiä. Tulokaskaudellaan 2019 Tourin rahalistan voittanut Esther Henseleit jakoi Koiviston kanssa samaa sijaa, kuten myös voittoa puolustanut Marianne Skarpnord. Koiviston tiliä hyviteään 4 920 euron edestä. Summa on merkittävä, sillä uran kokonaisansiot pääkiertueella olivat ennen kisaa vajaat 6 000 euroa.

Kilpailun ylivoiminen voittaja oli Australian 19-vuotias amatööri  Stephanie Cyriacou (-22), joka jätti ykkösrahat kuitanneen Korean Ayean Chon kahdeksan lyönnnin pääähän.

Elina Nummenpää  (-2) ja Sanna Nuutinen (-2) jakoivat sijalukua 27:s. Kahden kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Noora Komulainen( 67-70-77-76,+2) menetti lauantain otteensa jääden sijaluvulle 50:s.

Tourin toinen kisa New South Wales Open  käynnistyy  Dubbo Golf Clubilla torstaina.