Hyppää sisältöön

Tigerin odotettu paluu huipentui kolmeen perättäiseen birdieen – katso kooste golflegendan kierroksesta

Tiger Woods teki onnistuneen paluun kilpagolfin pariin yli puolen vuoden tauon jälkeen.

Viisi birdieä, kolme bogia ja valtavasti huomiota. Näin lyhyesti voisi kiteyttää Tiger Woodsin paluun PGA Tourilla yli puolen vuoden tauon jälkeen.

Edellisen kerran Woods pelasi kilpaa heinäkuussa The Openissa, ja hänen piti palata PGA Tourille jo viime vuoden puolella, mutta kantakalvontulehdus teki kävelystä liian kivuliasta ja paluu siirtyi. Poikansa Charlien kanssa hän sentään pääsi mukaan kahden sukupolven PNC Championshipiin, jossa golfauton käyttö oli sallittua.

Woodsin avauskierroksen tulos pitkän tauon jälkeen oli siis 69 (-2), mitä voi pitää erinomaisena saavutuksen pitkän tauon jälkeen. Hän on Genesis Invitationalissa sijalla 27, mikä on loistava saavutus, sillä kyseessä on 20 miljoonan dollarin ns. elevated tournament, jossa ovat mukana lähes kaikki maailman parhaan pelaajat.

Avauskierroksen Woods pelasi Rory McIlroyn (67) ja Justin Thomasin (68) kanssa. Kisaa johtavat Max Homa ja Keith Mitchell tuloksella 64 (-7).

Kolmen birdien lopetus

Tiger Woods oli tyytyväinen paluukierrokseensa Riviera Country Clubilla. KUVA: GETTY IMAGES

Woods aloitti kierroksen birdiellä, mutta putosi takaisin par-tulokseen neljännen reiän bogin myötä. Pakkaselle Woods siirtyi kahdeksannen reiän birdien jälkeen, mutta bogit rei’ille 10 ja 12 pudottivat hänet ensimmäistä kertaa plussalle.

Mailataituri sai kuitenkin vedettyä hihastaan erinomaisen loppukirin ja teki kolmelle viimeiselle reiälle vakuuttavat birdiet.

Ne muuttivat Woodsin kierroksen hyvästä erinomaiseksi, kun ottaa huomioon lähtökohdat kierrokselle. Kyseessä oli 47-vuotiaan vasta kymmenes kisakierros kahteen vuoteen.

Ottaen huomioon hänen ikänsä ja erilaiset vaivat Woods löi palloa todella pitkälle onnistuen välillä lyömään pelikavereitaan pidempiä avauksia. Se on aika kova saavutus, kun ottaa huomioon, että sekä McIlroy että Thomas lukeutuvat kiertueen pitkälyöntisimpien pelaajien joukkoon.

”Tulee vielä aika, jolloin en pysty tekemään tätä enää, mutta juuri nyt minusta tuntuu, että edelleen pystyn”, tyytyväinen Woods pohti kierroksen jälkeen.

Kilpailu jatkuu huomenna toisella kierroksella. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Woodsin jalka kestää toisen perättäisen kierroksen kävellen. Vaikka peli sujui melkein kuin tanssi, näytti kävely vielä hieman vaivalloiselta.

Koosteen Woodsin paluukierroksesta voit katsoa tämän jutun pääkuvan paikalta.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa