Hyppää sisältöön

Tigerin kausi huipentumassa voittoon Tour Championshipissä

Tiger Woods ampui kilpailun kärkeen shokkialoituksella.

Woods teki kuusi birdiä ensimmäiseen seitsemään reikään ja nousi kilpailun selkeään johtoon. Ero oli parhaimmillaan viisi lyöntiä mutta jäi lopulta kolmeen päivän päätteeksi. 

Rory McIlroy (-9) kiri kärkiryhmään pelaamalla takaysin kolme alle parin. Hän on tehnyt reilusti birdejä ja draivannut loistavasti. Eroa Tigeriin on syntynyt pääasiassa griineillä ja lähipelissä.

Woodsin (-12) tulos 65 oli lauantain paras. Kuuma puttipäivä nosti hänet viikon Strokes Gained: Puttting tilaston kärkeen. Tiger on ollut myös erittäin vahva avauslyönneissä ja lähipelissä. Hän kertoi olevansa kotonaan griineillä ja puttien pituuskontrolli tulee luonnostaan tällä viikolla. 

Tiger kertoo viikon pelistrategian olevan melko konservatiivinen. Hän luottaa puttituntumaan ja välillä jättää pallon tarkoituksella reiän turvalliselle puolelle. Griinien nopeuden takia pallo on jätettävä mielellään reiän alapuolelle, mistä puttaaminen ja chippaaminen onnistuvat selvästi helpommin. 

Tour Champioshipin lisäksi Woods voi voittaa FedEx Cupin. Tähän hän kuitenkin tarvitsee reilusti apua Justin Roselta (-9), jonka pitäisi sijoittua viidennen sijan ulkopuolelle. Tämä tulee tuskin tapahtumaan ja Rose on erittäin vahvassa asemassa FedEx Cupia ajatellen. 

Voitto sunnuntaina olisi Woodsin ensimmäinen viiteen vuoteen. Hän kertoi kuitenkin tunteneen olonsa normaaliksi voittotaistelussa ja peli tuli kuin vanhasta muistista. Golfmaailma seuraa innolla huipentuuko Tigerin paluu voittoon asti. PGA Tourilla hän ei ole koskaan menettänyt kolmen lyönnin johtopaikkaa viimeisellä kierroksella. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa