Hyppää sisältöön

Tigerille iso sulka hattuun – Presidents Cup oli loistavaa viihdettä

Tiger Woods loisti kentällä ja huolehti ensiluokkaisesti tiimistään kapteenin roolissa

Kansainvälinen joukkue koki loppusuoralla karvaan tappion. PGA Tourille näyttävä haasteottelu oli kuitenkin parasta mahdollista markkinointia.

”Me teimme sen yhdessä, olen niin ylpeä pojistani”, tunteili Tiger Woods TV-haastattelussa  Matt Kucharin upotettua USA:n joukkueen varmistaneen putin Royal Melbournen  17:n viheriöllä.

Woods oli kahtena ensimmäisenä päivänä joukkkueensa selkäranka Justin Thomas parinaan. Sunnuntain avauspelissä hän käynnisti odotetulla voitolla tiiminsä kirin.

Se, mitä Woodsin kapteenin roolista näkyi ja on tihkunut julkisuuteen, on nostattanut peukkuja ylös ympäri maailman. Woods osoitti kaikin tavoin tekevänsä 110 % pelaajiensa ja joukkueen eteen. 

Vaikka apulaiskapteeneja  Tigeriilla olivain kolme kansainvälisten neljä vastaan, hommat hoituivat myös Woodsin pelivuoroilla. Kierrosten aikana maailmantähdet eivät kaivanneet Tigerilta fläppitauluja urakasta selvitäkseen.

Harjoituspäivinä tehdyt nuotit ja taisteluhengen kohottaminen tuottivat tavoitellun tuloksen, vaikka Hero World Challengen takia valmistautuminen ja aikaeroon totuttautuminen jäivätkin lyhyiksi ja kansainvälisellä joukkueella oli tavanomaista suurempi kotikenttäetu.

Tigerin syyskausi oli todella komea. Paluu Japaniin tuotti näyttävän ykköstilan. Kutsukisassaan hän oli voittotaistossa, Presidents Cupin tuplarooli meni nappiin. Patrick Reediäkin Woods puolusti varsin tyylikkäällä tavalla median tykityksessä.

Nuoria tähtiä eturiviin

Järjestyksessään 13:s oli President Cup oli nimetty ”kohtalon otteluksi” tapahtuman jatkon osalta. 

USA:n ja kansainvälisten ottelusta ei ole muodostunut ottelun epätasaisuuden vuoksi Ryder Cupin kaltaista thrilleriä. 

Melbournessa Ernie Els oli tehnyt kapteenina kotiläksynsä hienosti, mutta veto ei materiaaliltaan ylivertaisen USA:n kanssa riittänyt loppusuoralla.

USA on juhlinut yhteensä 11 kertaa voittajana. Melbournen kisan odotusarvot Tigerin tuplaroolin, Brooks Koepkan poisjäännin sekä Patrick Reedin hiekkaleikkien aiheuttaman kohun myötä olivat kuitenkin aiempiin verrattuna todella korkealla.

PGA Tourin johdon ja markkinnointikoneiston korvien välissä toive kansainvälisten voitosta oli varmasti pinnalla. Se olisi antanut polttoainetta seuraavan, USA:ssa pidettävän ottelun markkinointiin. Hyvät lähtökohdat tämäkin näytelmä seuraaville kisoille antaa

Ernie Elsin joukkue ei käyttänyt kolmena ensimmäisenä päivänä mahdollisuuksiaan lopulliseen irtiottoon. Kaksinpeleissä rutinoiduimmat jenkkitähdet ottivat rutiininomaisesti tarvittavat päänahat.

Cameron Smith sytytti yleisön sunnuntaina upealla voitollaan Justin Thomasista

Cameron Smith sytytti yleisön sunnuntaina upealla voitollaan Justin Thomasista

GETTY IMAGES

Television välityksellä aivan uudelle tasolle kiinnostavuuden kannalta nousivat etenkin kansainvälisen joukkueen nuoret pelaajat Cameron Smith,  Joaquin Niemann, C.T. Pan, Jung Sae Im, sekä Abraham Ancer.

Suuri haaste kansainvälisillä on jo pitkään ollut siinä, että heiltä puuttuu valovoimainen ja karismaattinen tähti, josta viimeisimmät ovat kapteenina toiminut Ernie Els ja Presidents Cupin alkuvaiheilla Greg Norman.

Nuoret tähdet saivat otteluista ja pisteistä uskoa ja boostia seuraaviin suurkilpailuihin. Suurelle yleisölle nämä into piukkana pelanneet tulevaisuuden tähdet nousivat niminä ja hahmoina tutuksi. Suuri kysymys kuitenkin kuuluu, onko joku heistä nousemassa todelliseksi liideriksi ja muun maailman golfin lipunkantajaksi isoissa turnauksissa?

USA ja Eurooppa jyräävät majoreissa

PGA Tourille tuotteen markkinointi globaalisti on tärkein syy järjestää Presidents Cup.

USA ja Eurooppa jyräävät tyrmääävän vahvasti miesten huippugolfissa.  Viimeisistä 27:sta majorista USA:n pelaajat ovat voittaneet peräti 17, eurooppalaiset yhdeksän.

Kansainvälisen joukkueen lipun alle mahtuu reilusti yli 150 maata joissa golfia pelataan. 

Lähes seitsemän vuoden aikana kansainvälisistä  vain Australian Jason Day (loukkaantumisen takia poissa Presidents Cupista) on voittanut miesten majorin.

Golfin kehittymisen ja kansainvälistymisen edistämiseksi Presidents Cup on tuikitärkeä kisa, joka valmistaa uusien golfmaiden tähtiä menestykseen henkilökohtaisissa kisoissa.

Yleisöön loistavasti uponnut Melbournen taisto täytti paikkansa kisakalenterissa. Tigerin rooli tässä tapahtumassa oli odotettuakin suurempi.

Presidents Cup

Etsi luettavaa