Hyppää sisältöön

Tiger Woodsin tähtäin PGA Championshipissa – jättää WGC:n kisan väliin

Tiger Woods pääsee polvileikkauksensa myötä taas kyykystä lukemaan linjoja

Tigerin säästelee selkäänsä ja latautuu kauden ensimmäiseen majorin tähtien ratkoessa Memphissa WGC:n kisan voittajaa.

Tiger Woods twiittasi perjantaina ilmoituksen siitä, että hän jättää alkavalla viikolla käynnistyvän WGC:n Memphisin kisan väliin. Woods voitti aiemmin Ohiossa pelatun kisan peräti kahdeksan kertaa 1999-2013, joten järjestäjien ja yleisön pettymys on melkoinen. Woods on dominoinut tapahtumaa kolmasti ylivertaiseen tyyliin. Voittomarginaalit ovat olleet 11, kahdeksan ja seitsemän lyöntiä.

Lähtökohta elokuun kuudentena päivänä käynnistyvään PGA Championshipiin on Woodsin osalta hyvin vaikea. Rutiinia kilpailemisesta on todella vähän. Runsaan  kymmenen kuukauden aikana Woods on pelannut vain viisi kertaa.

Hän voitti polvioperaatiosta toivuttuaan kymmenen viikon tauon jälkeen Japanin kisan syksyllä, mutta PGA Championshipin valtaminen on huomattavasti kovempi urakka.

Sitä hankaloittaa myös San Franciscon sääennuste. Lämpötila tuskin ylittää 20 astetta, ilman kosteus  ja odotettavissa oleva merituuli pudottavat entisestään hänen mahdollisuuksiaan.

Tiger Woods on voittanut PGA Championshipia isännöivällä TPC Harding Parkin kentällä WGC:n kisan ja loistanut USA:n joukkueen tähtenä Presidents Cupissa

Tiger Woods on voittanut PGA Championshipia isännöivällä TPC Harding Parkin kentällä WGC:n kisan ja loistanut USA:n joukkueen tähtenä Presidents Cupissa

GETTY IMAGES

PGA Championshipin Tiger Woods on voittanut neljä kertaa, viimeksi 2007, jolloin kakkoseksi sijoittui Tourin showmiehiin lukeutunut Woody Austin

Erittäin epävireisesti pitkään pelannut Brooks Koepka puolustaa ykköstiloja sekä Memphisin kisassa, kuin myös PGA Championshipissa.

Etsi luettavaa