Hyppää sisältöön

Tiger Woodsilla uran heikoin kierros The Openissa: ”En saanut rakennettua kierrokselle toimivaa svingiä”

Tiger Woodsin ilonaiheet jäivät torstain kierroksella varsin vähiin

J.B. Holmes (-5) on yllätysjohdossa, Tiger Woods (+7) ja Rory McIlroy (+8) ovat tuloslistalla peräkkäin, yleisöä ja mediaa shokeeraavasti sijoilla 144 ja 150.

Torstain pelien jälkeen suuri osa yleisöstä poistui Royal Portrushin kentältä epäuskoisina pettymyksestä. Kisan kaksi odotetuinta pelaajaa, Tiger Woods ja Rory McIlroy ovat tuloslistan häntäpäässä. Käytännnössä tilanteessa,  jossa edes jommankumman jatkoonpääsy näyttää epätodennäköiseltä.

Tiger Woodsin (78,+7) mahdollisuuksia jatkoonpääsyyn vähentää hänen tuskainen olemuksensa, niska-ja selkävammat nousevat usein pintaan koleissa ja sateisissa olosuhteissa.  Woodsin lyöminen oli avauspäivänä hyvin ponnetonta ja epävarmaa. Apldodin aiheisest suoritukset olivat kortilla, isot missaukset etenkin lähestymisissä turhan yleisiä. Kun putterikin oli kylmänä, tulos 78 jättää hyvin vähän odotuksia perjantain aamupäiväkierrokselle. 

“Lämmittelyni ei onnistunut. En saanut kroppaani hereille ja liikkeelle, minulla oli kentällä erittäin vaikeaa kasata yhteen svingi, jolla olisi päässyt kentän läpi”, Woods myönsi kierroksen jälkeen haastattelussa.

Woodsin esityksen ja tuloksen voi julistaa jopa hänen koko The Open-uransa heikoimmaksi. Vain Muirfieldin kisassa 2002 Tiger pelasi huonomman tuloksen (81), tällöin kärkipäässä kaksi ensimmäistä kierrosta pelanneen Tigerin pelin pilasi muiden viimeisten joukossa lähteneiden tavoin hurja myrskytuuli.

Tiger lähtee ryhmänsä kanssa toiselle kierrokselle kello 12.09 Suomen aikaa.

Rory McIlroyn (79,+8) alku ja loppu kierrokselle olivat masentavia. Hän löi ykkösella avauksen kentän rajojen ulkopuolelle ja teki kahdeksikon (tupla-par). 16:lla tulleeet neljä putti masensivat mielen ja toivat tuplabogeyn korttiin, viimeisellä McIlroy suti vielä triplan. Kolme reikää yhdeksän yli. Vaikka muut 15 sujuivat yhden alle, on seitsemän lyöntiä cut-rajan takaa (+1) toiselle kierrokselle lähteminen  siipeensä pahasti saaneelle McIlroylle oletettavasti liian kova urakka viikonlopun peleihin pääsemiseksi.

”Pelasin avausreiän jälkeen pitkän pätkän omasta mielestäni varsin hyvin. Se neljän putin viheriö tosiaan painoi pääni alas”, McIlroy myönsi TV-haastattelussa.

J.B. Holmesilla on kosolti kokemusta, mutta onko hän sittenkään The Openin voittaja vuosimallia 2019?

J.B. Holmesilla on kosolti kokemusta, mutta onko hän sittenkään The Openin voittaja vuosimallia 2019?

GETTY IMAGES

Johtoon pelasi USA:n J.B. Holmes, jolle The Open on urallaan jo kymmenes. Hän sijoittui 2016 Henrik Stensonin ja Phil Mickelsonin kaksintaistelun varjossa kolmanneksi Royal Troonin kentällä, joten 37-vuotiaassa voimalyöjässä voi olla potentiaalia kiusata paperilla etevämpiä pelaajia pidempäänkin kisan kuluessa.

Mikko Korhosen tulos 72,+1 tuotti hänelle sijaluvun 54:s. Oletettavaa on, että cut-raja asettuu tulosten +2-+4 väliin. Korhosella on mainiot mahdollisuude pelata itsensä mukaan viikonlopun peleihin, Tigerin ja McIlroyn  tie on huomattavasti ohdakkeisimpi ja vaatii molemmilta ISOA onnistumista.

Viaplay ja Viasat näyttävät The Openin toisen päivän suorina lähetyksinä klo 8.30-22.30 välisenä aikana. 

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä

Etsi luettavaa