Hyppää sisältöön

Tiger Woodsilla kova haaste viikonloppuna – Tour Championship jää väliin ilman hurjaa nousua

Tiger Woods tarvitsee vahvan viikonlopun selvitäkseen mukaan Tour Championshipiin

Tiger Woods (71-71,-2) on kymmenen lyönnin päässä BMW Championshipia johtavasta Hideki Matsuyamasta. Artikkeliin liitetyssä twiitisssä Woods avautuu rennolla otteella vastatessaan fanien kysymyksiin yhdessä caddiensä kanssa.

Tiger Woods on menettänyt kauden edetessä terän pelaamisestaan. US Mastersin voiton jälkeen suuri osa lajia seuraavista odotti Woodsin nousevan omalle paikalleen lajin keulakuvaksi. Toisin on käynyt, fyysiset vammatkin ovat jarruttaneeet harjoittelua ja pelaamimista. 

FedEx Cupin toisessa finaalikisassa Tiger on ennen kahta viimeistä kierrosta 70:n pelaajan joukossa 48:s ja kaukana kärkikymmeniköstä. 

Tour Championshipiin pääsee mukaan 30 pistelistan ensimmäistä. Ennen viikonlopun kisaa Woods oli 38:s, nykyisellä sijoituksella hän putoaisi 45:ksi.

Paikka Atlantassa käytävään Tourin finaalikisaan on toki vielä mahdollinen, mutta se vaatisi viikonloppuna huomattavasti kahta ensimmäistä päivää terävämpiä otteita ja nousua tuloslistalla.

Huhtikuisen Mastersin valtaamisen jälkeen Tiger on pelannut viisi kisaa. Hän karsiutui PGA Championshipissa, oli 21:s US Openissa ja karsiutui Open Championshipissa. Kesäkuun alussa pelatussa Memorial Tournamentissa Woods nousi yhdeksänneksi,  FedEx Cupin ensimmäisessä finaalissa hän jätti kisan kesken heikosti menneen avauskierroksen jälkeen.

Vaikka Woods ei pääsisikään Tour Championshipiin, riittää hänellä ohjelmaa etenkin myöhemmin syksyllä. Hänen kalenteriinsa on merkitty ainakin kaksi kilpailua Japanissa, oman kutsukisan isännöinti, sekä USA:n joukkueen kapteenina toimiminen Presidents Cupissa joulukuun puolivälissä.

Uran 15:n major-voiton jälkeen huhtikuussa pidettiin käytännössä selvänä sitä, että Tiger olisi myös pelannut Presidents Cupin. Nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen,  Woods voi keskittyä Australiassa pelattavassa kilpailussa vain kipparointiin, jollei tuloskuntoa löydy viikonlopun aikana.

BMW Championshipin tuloslistan löydät täältä

Etsi luettavaa