Hyppää sisältöön

Tiger Woods on valmis voittamaan

Tiger Woods puhui medialle Hero World Challengen lehdistötilaisuudessa.

Tiger Woods aloitti lehdistötilaisuuden kertomalla, kuinka upea PGA Tour -pelaajien yhteisö on. Hän on saanut runsaasti kannustusta lukuisilta eri pelaajilta ja haluaa jälleen olla yksi tour-pelaajista. Tässä Ryder Cupin varakapteenin rooli auttoi merkittävästi. Woods sai jälleen tuntea kilpagolfin ja tourin hyvän tunnelman. Ystävyys näyttää olevan Tigerille tärkeämpää kuin aikaisemmin, mutta kentällä pelataan silti voitosta. Mielentilan on oltava oikea.

”Kun kilpailen olen kentällä päihittääkseni sinut. Kentällä kaikki on kuten ennen. Kun ilmoittaudun kilpailuun aion voittaa”, Woods sanoi.

Aika paluulle oikea

Tigerin mielestä paluun ajankohta on nyt sopiva. Alunperin debyytin piti tapahtua Ryder Cupin jälkeen, mutta silloin hänen pelinsä ei ollut vielä riittävän hyvällä tasolla. Kaksi edellistä kuukautta ovat antaneet runsaasti aikaa harjoitteluun ja vartalon valmistamiseen neljän kierroksen mittaiseen kilpailuun.

Hän kertoi, kuinka kentän kävely oli aluksi yllättävän raskasta. Woods nauroi, kuinka hänen nilkat ja jalat, sekä caddie Joe LaCavan lantio ja olkapää olivat kipeät parin ensimmäisen harjoituskierroksen jälkeen.

Selkäleikkausten jälkeen Tigerin antamat tiedotteet ovat olleet melko synkkiä. Usein rivien välistä pystyi lukemaan, että jopa uran päättyminen oli mahdollista. Nyt asiat näyttävät positiivisemmilta.

”Kun polveni rakennettiin uudestaan tiesin, että kuntoutus kestäisi yhdeksän kuukautta. Mutta tiesin myös, että voin palata takaisin, koska se ei ole hermovaurio. Kun on kyse selkärangasta ja hermostosta, asia on täysin eri.”

Kilpailutilanne erilainen harjoittelu

Tiger Woods myönsi, että pelaaminen kilpailussa tulee olemaan taas erilaista kuin harjoituksissa. Hänen on opittava uudestaan se miten adrenaliini ja jännitys vaikuttavat svingiin.

”Kuinka paljon pidemmälle pallo lentää kun adrenaliini virtaa vartalossa? Tavallisesti se on puoli mailaa, mutta en ole pelannut ja en tiedä onko se nyt enemmän, vähemmän vai suunnilleen sama.”

Valmistautumisen aikana Tiger testasi runsaasti eri mailoja. Tähän asti Woodsin välineistä on vuotanut hieman tietoa ja niistä saat kuulla lisää erillisessä artikkelissa GoGolfin sivuilla. Kilpailun lähestyessä saamme tietää, millä mailoilla Woods pelaa. Nyt Woodsin arvellaan pelaavan TaylorMaden puumailoilla, Niken raudoilla ja wedgeillä sekä Scotty Cameronin putterilla, jolla hän voitti 13 majoria, sekä Bridgestonen B330S pallolla. Mailasopimuksia ei olla vielä tehty, ja Tigerin bägistä löytyy sekalainen joukko välineitä.

”Minulla on ne mailat, joita olen testannut ja olen melko luottavainen niihin. Tämän kilpailun jälkeen teen uusia testauksia, mutta tällä hetkellä olen valmis pelaamaan.”

Tigerin uusi bägisponsori on energiajuoma Monster Energy ja kehitteillä on uusi Tigerille ja golfiin suunnattu juoma.

Näyttää siltä, että Tigerin intohimo golfia kohtaan on vain kasvanut. Hänen mukaansa tulevaisuuden kalenteri on vain selän kestävyydestä kiinni.

”Haluanko pelata täyden kalenterin, joka vuosi seuraavan vuosikymmenen? Kyllä haluan, se olisi hienoa. Pystynkö siihen? En tiedä. Se jää nähtäväksi.”

Tiger aloittaa kilpailun torstaina klo 19 Suomen aikaan. Kaksi ensimmäistä kierrosta Woodsin pelikaverina on Patrick Reed.

Etsi luettavaa