Hyppää sisältöön

Tiger Woods sai mediahuomion, Hideki Matsuyama otti voiton

Viimeinen kierros oli Tigerin huonoin mutta viikkoa voidaan silti pitää onnistuneena.

Sunnuntaina Woodsin kenttäpeli ei ollut parhaimmillaan. Virhelyönnit päätyivät kehnoihin paikkoihin ja tuloskorttiin lipsui kolme tuplaa ja kolme bogia. Viisi birdiä kohensivat tulosta hieman mutta korttiin jäi silti tulos 76 (+4). Yhteistuloksella -4 Tiger jätti taakseen vain kaksi pelaajaa. 

Vaikka peli ei kulkenut sunnuntaina Woods oli onnellinen paluusta kilpagolfin pariin. Hän oli kiitollinen saamastaan tuesta kanssapelaajilta ja siitä, että hän pystyi taas kilpailemaan. Viikon peliä Woods analysoi seuraavasti:

”Tein reilusti birdejä ja tunnen, että pelasin hyvin tällä saralla. Tein silti myös hölmöjä virheitä.”

Tiger voi syystäkin olla tyytyväinen birdien määrään. Hän nimittäin johti kilpailun birdietilastoa 24 birkulla. Tuplabogeja oli myös eniten, kuusi.

”Pelasin par vitoset suorastaan surkeasti. Tänään kaksi tuplaa ja pari bogia edellisinä päivinä. Pelasin kahdeksannentoista varmaan 25 yli parin.”

Vain kerran Woods sai kierroksensa hyvin maaliin asti lopettaen kolme kertaa tuplabogiin. 

Virheiden määrä oli Tigerin mielestä monien asioiden summa. Kaikki tuntui hieman uudelta, eikä viikon tuulinen keli helpottanut pallon kontrolloimista. Woods oli silti tyytyväinen siihen kuinka nopeasti hän pääsi kierroksilla hyvään rytmiin. Hän pelasi kilpailun etuysin tulokseen -10. Startti on ollut aikaisemmin ongelma pitkien taukojen jälkeen. 

Ensi kaudelle Woods suunnittelee täyttä kalenteria ja haluaa todella pelata. Tähtäimessä on myös pelaavan apulaiskapteenin rooli Presidents Cupissa. Tigerin tavoite oli ollut pelata jo Ryder Cupissa mutta palautumisen aikataulu ei onnistunut siihen. 

Kilpailussa tosiaan pelasi Tigerin lisäksi myös 16 muuta huippupelaajaa. Hideki Matsuyama (-18) pelasi voittoon vaikka viimeinen kierros päätyi yli parin (73, +1). Seitsemän lyönnin johto riitti puolustamaan kärkisijaa sunnuntaina. Toiselle sijalle päätyi Henrik Stenson yhteistuloksella -16. 

GettyImages

Hideki Matsuyama on nyt voittanut neljä kertaa viimeisessä viidessä pelaamassaan kilpailussa. Väliin mahtuu vain yksi kakkossija PGA Tourilta Malesiasta. Matsuyama on ollut koko uransa loistava pallonlyöjä ja rautapelaaja. Voittoputkeen johtanut muutos Matsuyaman pelissä on ollut parantunut puttaaminen. Hideki korjasi puttiasennon ennen Kiinan WGC kilpailua ja voittoja on tullut rivissä tämän jälkeen. 

Leaderboard

Etsi luettavaa