Hyppää sisältöön

Tiger Woods: ”Pystyn jälleen menemään kyykkyyn lukemaan putteja”

Tiger Woods pääsee polvileikkauksensa myötä taas kyykystä lukemaan linjoja

Tiger Woods pelasi synkän alun jälkeen unelmalopun. Zozo Championshipin avauskierroksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Tiger avautui viime kauden lopun terveyshuolistaan.

Tiger Woods johtaa PGA Tourin kilpailua avauskierroksen jälkeen ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Hän jakaa johtopaikan Gary Woodlandin kanssa tuloksella 64 (-6). PGA Tourin mukaan kyseessä on Tiger Woodsin matalin avauskierroksen lyöntitulos koskaan.

Se ei tullut helpolla, sillä Tiger aloitti kierroksen kolmella perättäisellä bogeylla, eikä avauspeli ollut parhaassa tikissä kierroksella, sillä väyläosumia kertyi ainoastaan kuusi.

”En todellakaan uskonuyt, että olisi pelannut kuusi alle parin sen alun jälkeen”, Woods sanoi PGA Tourin sivujen mukaan.

”Alku oli ruma ja tunsin, että jos voisin päästä alle parin päivän päätteeksi sen startin jälkeen, niin voisin olla hyvissä asemissa. Laskeskelin, että suurin osua pelaajista olisi noin kaksi kolme alle parin tuloksessa, koska tänään tuuli niin kovaa. Mutta sain pelin käännettyä, pääsin kunnolla peliin kiinni ja upotin monta puttia.”

Woods pelaa Japanissa pitkästä aikaa kilpagolfia. Hän teki viime vuonna häikäisevän paluun voittamalla Masters Tournamentin huhtikuussa. Sen jälkeen hänen pelinsä alkoi mennä heikompaan suuntaan.

Syy selvisi viime kauden lopulla, kun Tiger ilmoitti menevänsä jälleen kirurgin pakeille. Tällä kertaa häneltä leikattiin polvi, jo viidettä kertaa. Onneksi kyseessä oli tähystyksellä tehty pienehkö operaatio, joka mahdollisti kaikkien aikojen kenties parhaimman golfarin nopean paluun kisakentille.

Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Tiger oli tyytyväinen siihen, että pystyy jälleen svingaamaan palloa ilman kipuja.

”Minun piti yrittää tehdä svingiin kompensaatiota. Koska polveni liike oli rajallinen, minun piti tehdä svingiin kompensaatioita, mikä vaikutti selkääni, mikä on viimeinen paikka kehossa, jossa haluan tuntea kipua”, hän sanoi.

Leikkauksen jälkeen Tiger on jälleen voinut kiertyä vartalostaan paremmin taakse ja lyödä myös läpi pallosta kropalla paremmin. Nyt hän pystyy myös menemään kyykyyn alas ja lukemaan putteja.

”Pystyin menemään alas tänään, mitä olen pystynyt tekemään kotona. Jos katsotte videota kauden lopulla, en pystynyt siihen kovinkaan hyvin kauden lopulla”, hän sanoi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa