Hyppää sisältöön

Tiger Woods nousee taas otsikoihin – pelaa kolme kisaa joulukuussa

Tiger ja Charlie Woods saavat Orlandossa joulun alla pelattavassa kisassa yleisön ykkössuosikin viitan niskaansa. KUVA: GETTY IMAGES

Median ja yleisön suurista odotuksista huolimatta Tiger Woods karsiutui edellisessä kisassaan, The Openissa heinäkuun puolivälissä. Woods palaa rytinälle kisakentille isännöimässään Hero World Challengessa. Suurimman huomioarvon hän saanee kuitenkin osallistuessaan kolmannen kerran peräkkäin poikansa Charlien kanssa PNC Championshipiin.

Tiger Woods ei ole kauden kolmessa virallisessa kisassaan kyennyt vastaamaan niihin jopa epärealistisiin odotuksiin, joita 15 kertaa majorin voittaneeseen mestariin poikkeuksetta kohdistuu.

Kauden avauskisassa, The Mastersissa sijoitus oli 47. PGA Championshipissa Woods selvitti cutin, mutta hän päätti kisan kesken vammoihinsa vedoten pudottuaan kolmannen kierroksen päätyttyä viimeiseksi.

Mikäli Woods olisi tuolloin neljännen kierroksen pelannut, hän olisi kiertänyt kenttää ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan vain merkkaaja, sekä valtava yleisömeri seuranaan.

The Openissa Woods karsiutui (78-75). Cutin tekeminen olisi vaatinut yhdeksän lyöntiä paremman tuloksen, kisan lopullinen voittaja Cameron Smith (67-64) oli kahden kierroksen jälkeen 22 lyöntiä Woodsin edellä.

Tulevat kolme kisaa ovat majoreita huomattavasti kevyempiä, myös pelattavien kenttien osalta.

Bahamalla pidettävän Hero World Challengen (1.-4. joulukuuta) kentän asetuksiin Woodsillakin on pieni mahdollisuus isäntänäkin vaikuttaa. Testi on kuitenkin kivikova, osallistujalistalla on suuri osa maailmanlistan 20 ensimmäisestä.

Joulukuun 10. Woods pelaa Rory McIlroy parinaan The Match -sarjaan kuuluvan haasteottelun Jordan Spiethia ja Justin Thomasia vastaan. Urakka on vain 12 reiän mittainen samalla Pelican Golf Clubilla, jossa LPGA:n tähdet kisaavat parhaillaan.

Kolmas kerta toden sanoo?

Woodsin odotetaan pelaavan myös PNC Championshipin (17-18. joulukuuta) Orlandossa yhdessä poikansa Charlie Woodsin kanssa.

Ritz-Carlton Golf Club pelataan kentän asetuksilla, jotka antavat lyöntipaikkojen sijoituksilla Charlie Woodsille, kuin myös seniori-ikäisille mahdollisuuden loistaa.

Edellisvuonna voiton vei häkellyttävästi parivaljakko John & John II Daly kahden kierroksen yhteistuloksella -27.

Woodsit jäivät kahden lyönnin päähän. Charlie on taas vuoden vanhempi ja valmiimpi tarjoilemaan isälleen pitkiä, väylällä pysyviä avauksia. Kansanjuhla tulee olemaan valtava, mikäli Tiger ja Charlie kisan voittaisivat.

Etsi luettavaa