Hyppää sisältöön

Tiger Woods mukana PGA Tourilla ensi viikolla

Tiger Woods tekee paluun PGA Tourin avauskilpailussa Kaliforniassa.

Perjantaina Tiger Woods ilmoitti virallisesti pelaavansa PGA Tour kauden aloittavan Safeway Openin. Selkäongelmien takia Woods on ollut sivussa kilpagolfista sitten elokuun 2015. 

Vaikka golfkausi 2016 oli todella mielenkiintoinen tuo Tigerin paluu loistavan lisäjuonen PGA Tourille kaudeksi 2017. Woodsia odottavat tietysti golfin kovimmat ennätykset. Tigerilla on PGA Tour voittoja 79 kun ennätystä pitää Sam Snead 82 voitolla. Majoreita Woodsilla on 14 ja ennätystä pitää Jack Nicklaus 18 voitolla. Tuntuu siltä, että yksikin voitto lähettäisi ”Tigermanian” takaisin täyteen liekkiin. 

Tiger ei ole pelannut täyttä kautta PGA Tourilla sitten 2013. Odotukset puolikuntoisen Woodsin pelistä laskivat kaudella 2015, joka päättyi lopulta kolmanteen selkäleikkaukseen. 

Hiljattain Woodsin harjoituksia seurannut Jesper Parnevik kuvaili Tigerin tämänhetkistä pelikuntoa loistavaksi. Hän luonnehti Tigerin lentokaaren näyttävän rangella samalta kuin 15 vuotta sitten.

Tiger Woods 2001.

Tiger Woods 2001.

GettyImages

Kysymysmerkki nousee myös Woodsin välineistä. Nike lopetti yllättäen välinevalmistuksen, jonka jälkeen Tigerin tiedetään testanneen useita eri mailamerkkejä. Uuden sopimuksen tekeminen uudelle kaudelle tuntuu mahdolliselta. Tämä asia selvilää kun Woods nähdään harjoituskierroksilla maanantaina tai tiistaina. 

Safeway Openin lisäksi Woods aikoo pelata Turkish Airlines Openin marraskuun alussa ja Tigerin itse isännöimän Hero World Challengen joulukuussa. Woods täyttää vuoden lopussa 41-vuotta. Iän puolesta Woodsilla on vielä kymmenen vuotta peliuraa jäljellä. Kaikki on kuitenkin kiinni siitä miten selkä kestää. 

Safeway Openin vetonaulana on myös Phil Mickelson, joka on ilmoittanut haluavansa pelata Tigerin ryhmässä. 

 

Etsi luettavaa