Hyppää sisältöön

Tiger Woods kulkee syvissä vesissä – Mastersin voitto vaatisi täydellistä peli-ilmeen muutosta

Tiger Woodsin kenraaliharjoitus Kaliforniassa ei enteile menestystä Mastersiin

US Mastersin hallitseva mestari on hävinnyt voittajalle kauden yhdeksässä kisassa 130 lyöntiä. 4,6 lyöntiä kierrosta kohden.

Kaikki golfia seuraavat, melkoinen osa urheilua edes jollain tavalla noteeraavista muista huhtikuun 2019 ja Tiger Woodsin paluun major-voittajaksi  11 vuoden tauon jälkeen Augusta Nationalilla. Tapahtumaa pidetään  yhtenä urheiluhistorian merkitttävimmistä paluista suurkisan voittoon.

Sellainen se monella mittarilla olikin. Tigerin loukkaantumisten lista on täynnä lukuja läpi kropan, selkävammat olivat kuvaannollisesti selättäneet maailman kaikkien aikojen parhaan golfarin vuodesta 2014 eteenpäin.

Viimeisin, neljäs selkäleikkaus toi valon ja mahdollisuuden pelata sekä harjoitella kohtuullisen hyvin. Woods nousi takaisin voittotaistoihin kaudella 2018, uran 80:s voitto Tour Championshipissa oli sensaatio. 
Varsinainen hurmos koettiin 15:n major-voiton myötä Mastersissa. Tiger antoi vakuuttavan näytön kyvyistään vielä lokakuussa 2019 voittamalla Japanissa PGA Tourin kisan näytöstyyliin.

Odotusarvo meneillään olevalle kaudelle on ollut Woodin kohdalla todella korkealla. Yleinen tieto toki on, että selkä ei ole täysin kunnossa, ikäkin (44-v) on jo pieni rasite. 

Asetelma josta Woods ei ole koskaan voittanut

Hämmästyttävää on kuitenkin ollut Tiger Woodsin täysin ponneton pelaaminen kuluvan kauden aikana. Koronaviruksen aiheuttama tauko on koskettanut kaikkia. Woodsille tämän olisi voinut ajatella olevan etu, konkarin osallistuminen kisoihin kun on muutenkin muita tähtiä valikoidumpaa.

Tuloksellisesti kausi on ollut täydellinen pannukakku.  Kalenterivuoden ensimmäisessä kisassaan tammikuussa hän oli yhdeksäs. Seitsemässä seuraavassa paras sijoitus on ollut 37:s,  Vuonna 2020 Tiger Woods on pelannut 28 kilpailukierrosta ja hävinnyt voittaneelle pelaajalle näissä yhteensä 130 lyöntä. 

Sekä PGA Chmpionshipissa kuin myös US Openissa Tiger karsiutui. Kenraaliharjoitus Mastersiin, ZOZO  Championship tuotti 78 pelaajan joukossa sijaluvun 72. Eroa Patrick Cantlayyn kertyi 22 lyöntiä.

Fyysisiä vaivojaan Tiger ei ole esteeksi menestykselleen medialle valitellut. Ongelmia ja puutteita on ollut kaikilla pelin osa-alueilla, eikä mainittavia valonpilkahduksia esityksissä ole ollut sitten vuoden takaisen Japanin kisan voiton.

Viisi viimeistä majoria Mastersin voiton jälkeen  (2019-2020 ) ovat tuottaneet nimen perään sijoituksen osalta merkinnät Cut, 21, 37, Cut, Cut.

Menestys on ollut yhtä olematonta kuin 2015-2017, jolloin Tiger Woods pelasi  kipeän selkansä kanssa yhteensä 15 kisaa ilman menestystä.

Ennen jokaista major-voittoaan Tiger Woods on pelannut edeltävät viisi kisaa saavuttaen niissä voiton / voittaja, tai ainakin yhden sijoituksen kärkikymmenikköön.

Nyt lähtökohta on numeroiden valossa lohduton.

Vain täydellinen muutos peli-ilmeeseen voisi nostaa Tiger Woodsin taistelemaan kuudennesta US Mastersin voitostaan.

Tiger Woods on nostanut monissa yhteyksissä uransa kovimmaksi saavutukseksi US Openin voiton vuonna 2008.  Polvi oli rikki ja kivut kovat, kävelykin näytti tuskaiselta. Woods taisteli uusinnan kautta itsensä ykköseksi. 

Kausi päättyi tähän kisaan ja oli Woodsin ylivoimaisesti paras. Seitsemän kisaaa, joissa viisi voittoa, kerran toinen ja viides sija.

US Masters käynnistyy 1,5 viikon päästä torstaina. Ennakkospekulaatioissa Tiger Woods on mahdollisten voittajien listalla edellisten meriittiensä johdosta.

Vain täydellinen golfromantikko tai Tigerin fani jaksaa uskoa suuren mestariin major-voittoon numero 16.

Mikäli Tiger Mastersin  kuitenkin voittaa ja nousee yksinään PGA Tourin voittojen määrässä ykköseksi, hänen nimensä peräään tullaan liittämään pitkä lista superlatiiveja nimenomaan voiton yllätyksellisyyden vuoksi. 

US Masters 2020

Etsi luettavaa