Hyppää sisältöön

TIger Woods kertoo paluusta kilpagolfiin

Tiger Woods kertoi paluustaan kilpagofiin Golf Channelin haastattelussa.

Tiger Woods palaa kilpakentille torstaina Bahamalla. Kyseessä on Woodsin säätiön isännöimä kutsukilpailu, jossa on mukana yhteensä 18 pelaajaa.

Tigerin paluun oli tarkoitus tapahtua jo Ryder Cupin jälkeen PGA Tourin avauskilpailussa. Woods kuitenkin päätti vetäytyä kilpailusta vedoten pelin haavoittuvaan tasoon. 

Nyt hän kertoi, että paluu selkäleikkauksista on ollut erittäin pitkä tie. Haasteina oli ensin selän kuntouttaminen ja vahvistaminen ja sitten vartalon golfkunnon ja kestävyyden parantaminen. 

”Unohdat kuinka räjähtävä golfliike on.  Minulla oli tapana lyödä paljon palloja, joten golfkuntoon pääseminen, golflihasten vahvistaminen ja uusien känsien luominen käsiin vei aikaa. Kokonaisuudessa monet pienet asiat lasketaan yhteen. Lisäksi oli oltava varovainen etten treenannut liikaa liian aikaisin.”

Tiger Woods kertoi pelistään ja siitä mikä on muuttunut viimeisen kuukauden aikana:

”Se on parantunut merkittävästi, (kuukausi sitten) minulla oli yksi tai kaksi vakiolyöntiä. Olen pelannut näin tai vähemmällä ennen ja jopa voittanut, koska puttasin loistavasti. Mutta halusin, että pelini olisi kattavampi, sillä odotin paluutani niin pitkään.” 

Vaikka Ryder Cup oli Tigerille todella inspiroiva kokemus ei hän voinut harjoitella omaa peliään viikon aikana. Woods halusi olla valmiimpi ja uskoo tehneensä oikean ratkaisun. Kauden 2015 lähipeli ja chippiongelmat Woods laittaa svingi teorian ja filosofian piikkiin. Tuntuma griinien ympärillä on nyt parempi:

”Rakastan chippaamista. Olen tehnyt paljon töitä tekniikkani muuttamiseen ja kun sain liikkeen mallin muuttumaan ja vahvistumaan se toimii.”

Tigerin mukaan ruoholaatu Bahamalla on hyvin sama kuin hänen kotonaan Floridassa. Griineillä grain eli ruohon kasvusuunta vaikuttaa putteihin hieman enemmän mutta muuten peliolosuhteet ovat tutut.

Woods vastaa kysymyksiin uudessa lehdistötilaisuudessa myöhemmin tiistaina ja lisää tietoa Tigerin ajatuksista saat myös jatkossa GoGolfin sivuilta.

 

Etsi luettavaa