Hyppää sisältöön

Tiger Woods johtaa historiallista kisaa – pelasi kaikkien aikojen matalimman avauskierroksen tuloksensa

Tiger Woods on jälleen iskussa.

Tiger Woodsilla on kahden lyönnin kaula Zozo Championshipissä, kun avauskierros on vielä hieman kesken. Kilpailu on ensimmäinen Japanissa koskaan pelattu PGA Tourin kilpailu.

Tiger Woods on kärjessä lähes 10 miljoonan dollarin palkintopotin kisassa. Woods pelasi avauskierroksen tulokseen 64 (-6). Hän jakaa johtoaseman Gary Woodlandin kanssa. Woodland nousi Tigerin kanssa tasoihin tehtyään birdien päätösreiälle.

 Toisena kisassa ovat kotiyleisön suursuosikki Hideki Matsyama, joka on kärkikaksikko lyönnin perässä. Neljättä sijaa jakaa kolme pelaajaa tuloksella kolme alle parin.

Woods sai kierrokselleen kurjan alun. Kymmenenneltä reiältä aloittanut golflegenda teki kolme perättäistä bogeyä rei’ille 10–12, mutta sitten suunta kääntyi. Hän teki birdiet rei’ille 14–16 ja lisäksi vielä 18. reiälle.

”Kolmen ensimmäisen reiän aikana en lyönyt yhtään hyvää lyöntiä”, Tiger sanoi kierroksen jälkeen. ”Onnistuin kääntämään kierroksen. Yritin päästä takaisin pariin etuysillä, mutta pelasin yhden lyönnin paremmin.”

Birdie-tulitus jatkui puolivälin jälkeen, sillä Tiger upotti takaysillään peräti viisi birdieä. Alkukankeuden jälkeen hän rupesi osumaan viheriöihin, ja griiniosumia tuli yhteensä 15.

Myös puttipeli oli kunnossa, sillä hän puttasi tänään vain 27 kertaa. Sen sijaan avauspeli yski, sillä hän osui väylään ainoastaan kuusi kertaa 14:sta.

”Roikuin mukana. Putterini tuntui hyvältä ja pallo rulli mukavasti. Löin myös hyvin raudoilla”, Tiger kommentoi.

Woodsin suorituksen arvoa nostaa se, että Narashino Country Clubin kenttä on pitkä ja vaikea. 78 pelaajan joukosta ainoastaan 24 pelasi avauskierroksen alle parin. Nimekkäitä par-tuloksen ylittäjiä olivat Rory McIlroy (+2), Tony Finau (+2), Jason Day (+3), Jordan Spieth (+4) ja Viktor Hovland (+5).

PGA Tourilla tykätään laskea tilastoja. Siellä oltiin lasketettu, että siitä kerrasta, kun Woods johti kilpailua avauskierroksen jälkeen on ehtinyt kulua yli 10 vuotta, tarkalleen ottaen 3 724 päivää. Ilmeisesti kyseessä on myös Tigerin uran alhaisin avauskierroksen tulos, mitä voi ehkä pitää jonkinasteisena yllätyksenä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa