Hyppää sisältöön

Tiger Woods ja Phil Mickelson osallistujalistalla – vain voitto voi tuoda suomalaispelaajille paikan PGA Championshipiin

Kalle Samooja sijoittui tasan vuosi sitten Teneriffalla kolmanneksi ja nousi maailmanlistalla sijalle 113. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samoojan, Mikko Korhosen ja Tapio Pulkkasen mahdollisuudet saada kutsu kauden toiseen majoriin, PGA Championshipiin vaatisivat ykköstilan joko Catalunya Championshipissa tai seuraavan viikon British Mastersissa.

PGA Championshipin tämän hetkinen osallistujalista julkistettiin alkuviikosta. Mukana on 120 pelaajaa, joista 20 perinteisesti PGA:n opettajajäseniä heidän mestaruuskilpailujensa tulosten perusteella.

Mielenkiintoisimmat nimet listalla ovat hallitseva mestari Phil Mickelson, sekä Mastersissa paluun kilpakentille tehnyt Tiger Woods.

Mickelsonin ykköstila majorissa kuukautta vailla 51-vuotiaana meni golfin historiaan ja golfia seuraavien tunteisiin tavalla, jota korkeammalla laineet ovat olleet vain Tigerin 2019 sensaatiomaisessa Mastersin voitossa.

Pohjoismaisia pelaajia on toistaiseksi listalla mukana kolme, Viktor Hovland, Henrik Stenson sekä Nicolai Højgaard.

Osallistumisoikeus tulee varmuudella myös Alex Norenille, jonka maailmanlistan sijoitus on vain niukasti 50:n ulkopuolella.

Lopullinen lista jossa on tilaa 156 pelaajalle, valmistuu maanantaina 9. toukokuuta.

Tilaa on siis vielä 36 osallistujalle. Täydennystä on luvassa PGA Championshipin omalta pistelistalta, sekä maailmanlistan kautta.

Nyrkkisäännöksi on muodostunut se, että maailmanlistan sata ensimmäistä pääsevät mukaan. Viimeisten vuosien aikana hieman alhaisempikin sijoitus on riittänyt.

Suomalalaisista edellisvuonna pääsivät tällä kriteerillä mukaan Sami Välimäki ja Kalle Samooja, jotka karsiutuivat samalla tuloksella, 154 lyöntiä.

Mikko Korhonen oli mukana 2018 ja 2019. Myös hänellä kisa päättyi kahteen kierrokseen.

Mikko Ilonen osalllistui PGA Championshipiin kolmasti peräkkäin 2012-2015.

Keskimmäisellä kerralla hän teki historiaa seitsemännellä sijallaan, joka on paras suomalaissijoitus majorissa.

Voitto tarvitaan Southern Hillsin pääsemiseksi

Suomalaispelaajien nouseminen PGA Champioshipin osallistujalistalle vaatisi voiton joko viikonloppuna pelattavassa PGA de Catalunyan kisassa tai seuraavalla viikolla British Mastersissa.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tämäkään ei veisi edes maailmanlistalla korkeimmalla olevaa Kalle Samoojaa (210.) sadan joukkoon, mutta sijojen 110-120 välimaastoon, josta kutsua voisi odottaa.

Edelliskaudella Samooja oli PGA Championshpin ”kutsunta-aikoihin” parhaimmillaan 108. Hieman alhaisempikin sijoitus olisi silloin riittänyt.

Mikko Korhosen (220.) ja Tapio Pulkkasen (233.) mahdollisuudet pohjautuvat myös voittoon. Heidän tapauksissaan toisestakin kisasta olisi saatava pisteitä jotka nostaisivat heitä maailmanlistalla.

Majoriin pääsemiseksi myös toiset tilat sekä Kataloniasta että Englannin kisasta tuovat saman pistemäärän.Tämä yhdistelmä saattaa siis riittää Samoojalle, teoriassa myös Korhoselle ja Pulkkaselle

Yksikään suomalaispelaaja ei DP World Tourilla ole kahteen perättäiseen kakkostilaan yltänyt.

Sami Välimäen sijoitus maailmanlistalla on 388:s, ja mahdollisuudet toiseen perättäiseen osallistumiseen PGA Championshipiin varsin minimaaliset.

Catalunya Championship käynnistyy torstaina, Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.

Lue lisää: Golfin TV-viikko

Tulospalvelu

PGA Championship, osallistujalista

Etsi luettavaa