Hyppää sisältöön

Tiger Woods jätti Rickie Fowlerin rannalle Presidents Cupista: ”Se oli vaikea puhelu”

Tuplarooli Royal Melbournessa joulukuussa on Tigerin uran suurimpia testejä

Tiger Woods valitsi itsensä lisäksi villillä kortilla varsin odotetusti Gary Woodlandin, Patrick Reedin, Tony Finaun ja itsensä. Brooks Koepkan pelaaminen on vielä epävarmaa polvivamman johdosta.

USA:n joukkue täydentyi torstain ja perjantain välisenä yönä pelaajien osalta täyteen tusinaan.  Tiger Woodsilla oli käytännössä velvollisuus valita itsensä Japanin voiton myötä. Kolmelle viimeiselle paikalle oli neljä mainiota pelaajaa tarjolla. 

Rickie Fowler jäi ulos, vastikään naimisiin mennyt yleisönsuosikki on edustanut USA:ta yhteensä kuudesti Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa. Fowler on pitänyt Tour Championshipin jälkeen taukoa, joka oli häneltä ehkä tietoinenkin riski, sillä kauden 2019 pelit eivät ole sujuneet kummoisesti. Maailmanlistalla Fowler on valahtanut sijalle 21:s.

”Se oli vaikea puhelu. Rickie on myös hyvä ystäväni ja loistava pelaaja”, Woods kuvaili yhteydenottoa, jolla hän viestitti Fowlerille tämän jäämisestä joukkueen ulkopuolelle. Fowlerille, tai jollekin muulle joukkueesta ulos jääneelle ehdokkaalle jää vielä takaportti Melbournen matkaan. Polvensa Koreassa loukanneen Brooks Koepkan pelikunnosta joulukuussa ei ole vielä varmuutta.

Huomionarvoista Woodsin valinnoissa on se, että hän ei vielä julkaissut mahdollisen neljännen apulaiskapteenin henkilöllisyyttä. Edellisissä otteluissa USA:n kapteenilla on ollut neljä apulaiskapteenia,  kuten kansainvälisen joukkueen kipparilla Ernie Elsillä.

USA:lla on joukkueessaan kaikkiaan viisi ensikertalaista, kansainvälisellä joukkueella kuusi.

Kansainvälisen joukkueen villin kortin saajat olivat Jason Day, Joaquin Niemann, Adam Hadwin ja Im Sung-jae.

Presidents Cupia on pelattu vuorovuosina kaudesta 1994. Kansainvälinen joukkue on voittanut vain kerran, samalla Royal Melbournen kentällä, jossa kisa pelataan joulukuun 12.-15. päivinä.

Presidents Cup

Etsi luettavaa