Hyppää sisältöön

Tiger Woods eturintamalle Justin Thomas parinaan – Patrick Reed kohtaa buuaukset Webb Simpsonin kanssa

Tiger Woodsilla ja Patrick Reedilla on hurjat paineet niskassaan Predsidents Cupin käynnistyessä

Presidents Cup saa torstaina vauhdikkaan alun kun Tiger Woods halkoo tuulta Royal Melbournen huutomyrskyssä. Ohjelmassa on viisi nelipallo-ottelua

USA:n joukkue lähtee Patrick Reediin kohdistuneesta kohusta, Brooks Koepkan poissaolosta, sekä joidenkin pelaajiensa epävireestä aiemmissa kisoissa selvänä ennakkosuosikkina Presidents Cupiin. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelataan viisi nelipallo-ottelua, joten molemmmilla joukkueilla on kaksi pelaajaansa viltissä.

Otteluparit ovat seuraavat:

USA – Kansainvälinen joukkue

Tiger Woods / Justin Thomas vs. Marc Leishman / Joaquin Niemann

Xander Schauffele / Patrick Cantlay vs. Adam Hadwin / Sung-Jae Im

Scott Simpson / PatrickReed vs.Hideki  Matsuyama / C.T.Pan

Bryson DeChambeau / Tony Finau vs. Adam Scott / Beyung -Hun An

Dustin Johnson / Gary Woodland vs. Louis Oosthuizen / Abraham Ancer

Presidents Cupin ”arvonnassa” kapteenit nimeävät vuorotellen pelaajan/pelaajat otteluun, jälkimmäisenä nimeävä saa siis asettaa pakastaan mielestään sopivimman pelaajan / parin kehiin.

Tiger Woods on pelannut Presidents Cupissa aiemmin kahdeksan kertaa. Hän ei ole saanut yhtään lepovuoroa, vaan on ahkeroinut aina täydet viisi peliä ja voittanut 40:sta ottelustaan 24, hävinnyt 15 ja pelannnut kerran tasan. Pisteprosentti ottelua kohden on korkea, 61,25. Justin Thomas on ollut vain kerran mukana, viidestä ottelusta kolme voittoa, tasapeli ja tappio antavat prosentiksi kovan 70,0. 

Vastoin ennakko-odotuksia kapteeni Woods on erottanut hyvät ystävykset Patrick Cantlayn ja Patrick Reedin toisistaan ainakin ensimmäisen päivän pelistä. Merkillepantavaa ja peliesitysten puolesta luonnollista on  sekin, että huijariksi leimattu Reed on ensimmäisenä päivänä tulessa, eikä häntä piilotella penkillä kohun johdosta.

Woods ja Thomas ovat väkeviä ennakkosuosikkeja Leishmania ja Niemannia vastaan. Reikäpeli, etenkin nelipallona pelattuna on kuitenkin erittäin tasainen ja vaikeasti ennakoitavissa. 

Vuonna 1998, jolloin kansainvälinen joukkue jyräsi USA:n maan rakoon luvuin 20,5-11,5, he voittivat kymmenestä ensimmäisestä pisteestä seitsemän. 

Ensimmäisen päivän viisi peliä antavat nytkin ottelusarjalle suunnan, jota tappiolle jäävän joukkueen saattaa olla erittäin vaikea kääntää toiseksi.

Kansainvälinen joukkueen kokemattomuus, sekä USA:n sikermää huomatttavasti vaatimattomammat recordit sysäävät kaikki odotusarvot USA:n joukkueelle.

Presidents Cup

Etsi luettavaa