Hyppää sisältöön

Tiger Woods ei pelaa PGA Tourilla tällä kaudella mutta saattaa palata syksyllä

Jo pari kuukautta sitten Woods pystyi lyömään palloja täydellä svingillä.

Golf tuntuu siirtyneen melko vaivattomasti Tiger Woodsin jälkeiseen aikakauteen. Silti Woodsin ura ei ole vielä ohi.

Nelikymppisen Stensonin voitettua Open näyttävään tyyliin voidaan todeta, että myös Tiger on vasta 40-vuotias. Jos selkä paranee on hyviä kilpavuosia jäljellä reilusti. Golfmediassa Woodsin paluuta odotettiin jo U.S. Openiin mutta näin ei tapahtunut. Tigerin tiedetään pelanneen kotikenttäänsä jo parin kuukauden ajan mutta viimeisimmässä haastattelussaan Woods kertoi selän päivittäisen palautumisen kestävän liian pitkään. 

PGA Championshipin jääminen väliin ei nyt ole suuri yllätys ja loppukauden PGA Tour kilpailut eivät tarjoa paljoa Woodsille. PGA:n jälkeen tourilla pelataan vain kolme kilpailua ennen FedEx Cup Playoff jaksoa, johon Tigerilla ei ole osallistumisoikeutta. Ryder Cupissa Woods esiintyy varakapteenin roolissa ja saa varmasti ottelusta lisää intoa omaan pelaamiseen. 

Viasat näyttää PGA Championshipin suomeksi selostettuna.

Vaikka Woodsin manageri ilmoitti ettei Tiger pelaa kaudella 2016 tämä ei välttämättä tarkoita sitä ettei Tigeria nähdä kentällä vuonna 2016. Uusi PGA Tour kausi starttaa jo lokakuun puolivälissä. Woods on myös aikaisempina vuosina pyrkinyt pelaamaan kauden avauskilpailun Kaliforniassa, joka tänä vuonna kantaa nimeä Safeway Open. Todennäköisin paluun ajankohta Tigerille on kuitenkin hänen isännöimä kutsukilpailu Hero World Challenge joulukuun alussa Bahamalla.

Tigerin uran jatko riippuu täysin selän kunnosta mutta on vaikea kuvitella ettei Woodsia saada pelikuntoon modernin lääketieteen avulla. Ikä ei ole kovakuntoiselle Tigerille ongelma. Itse uskon vahvasti Tigerin paluuseen vaikka kuntoutuminen ottaa oman aikansa. 

Etsi luettavaa