Hyppää sisältöön

Tiger Woods ei kykene määrittämään paluulleen aikataulua: ”Se on turhauttavaa”

Tiger Woodsin pelaaminen kauden ensimmäisessä majorissa, The Mastersissa on mediatilaisuuden perusteella erittäin epätodennäköistä. KUVA: GETTY IMAGES

Genesis Invitationalia isännöivän Tiger Woodsin mediatilaisuus Riviera Country Clubilla tuotti medialle ja suurelle yleisölle pettymyksen. Woodsin toipuminen vuoden takaisesta liikenneonnettomuudesta ei ole ottanut joulukuun puolivälin jälkeen toivottuja edistysaskelia

Tiger Woodsin alkuun vakava olemus mediatilaisuudessa kertoi paljon mestarin mielentilasta ja hänen tulevasta tilanneraportistaan golfiin liittyen.

Tiger Woods palasi edellisvuoden helmikuisen ulosajonsa jälkeen julkisuuteen loppuvuodesta kahdesti.

Hero World Challengessa Bahamalla hän harjoitteli muiden tähtien kilpaillessa, ja kertoi tiedotustilaisuudessa että ei usko kykenevänsä pelaamaan PGA Tourilla täysipainoisesti.

Jo pari viikkoa myöhemmin Tiger kuitenkin osallistui poikansa Charlien kanssa Orlandossa pidettyyn PNC Championshipiin ja pelasi etenkin lähipelin sekä putin osalta erinomaisesti.

Toiveet sen osalta, että Tiger palaisi keväällä tai kesällä ainakin suuriin kisoihin, esimerkiksi The Mastersiin tai The Openiin kasvoivat valtavasti.

Keskiviikkona Woodsin tiedotustilaisuuden sanoma vei näiltä toiveilta mattoa alta.

”Haluaisin kertoa teille milloin pelaan (kilpailuissa) uudelleen. Golfaktiviteettini ovat olleet rajoitettuja. Puttini ja chippaaminen sujuvat erinomaisesti. Täyttä lyöntiä en ole tehnyt täyspainoisesti.”

”Käveleminenkin vaatii edelleen harjoittelua. Tarvitsen jalkohini voimaa, se ottaa aikansa”, Tiger kertoi oleellisen.

Positiivista sanomaa hän levitti muistuttamalla siitä, kuinka suuressa vaarassa hän oli oikean jalan amputoinnin osalta onnettomuuden seurauksena.

”Se, että minulla on edelleen kaksi jalkaa on suuri onni. Minulla on jalan kuntoutuksen kanssa paljon tehtävää.”

The Masters ja The Open jäävät väliin?

Tiger Woods on läpi uransa tehnyt pieteettisen tarkkaa työtä valmistautuessaan kauteen ja kilpailuihin.

Silloinkin, kun hän on palannut loukkaantumisten tai leikkausten jälkeen peleihin. Useimmissa aiemmissa tilanteissa hän on yhdessä lääkärien ja tiiminsä kanssa kyennyt tekemään aikataulun ja kuntoutusohjelman.

Onnettomuudesta tulee kuluneeksi seuraavana keskiviikkona vuosi.

”Se mikä minua turhauttaa on, että en kykene rakentamaan aikataulua paluulleeni. Haluaisin olla tietyssä pisteessä josta edetään, mutta e ole.”

”Edistymistä on tapahtunut, mutta ei sitä vauhtia jota toivoisin. Iän myötä toipuminen ei tapahdu enää samalla nopeudella kuin nuorempana.”

Woodsista ei keskiviikkkona julkaistu tiedotustilaisuuden vuoksi muita kuvia. Hän tulee viettämään aikaa kisan isäntänä entisten kotiseutujensa läheisyydessä Riviera Country Clubilla Los Angelesissa ainakin kisan päättymiseen asti.

Suurta mielenkiintoa kohdistuu siihen, nähdäänkö Tigerin harjoittelevan Rivieran alueella kisan aikana kuten hän teki Bahamalla.

”Toivoisin voivani viettää enemmmän aikaa rangella karistaen ruostetta lyönnistäni. Se ei vaan ole mahdollista tällä hetkellä.”

Siihen, palaako Woods lainkaan kisakentille hän antoi käytännössä saman vastauksen kuin joulukuun alussa.

”Kyllä. Mutta pelaanko jossain vaiheessa täyttä ohjelmaa. En.”

”Kykenen osallistumaan tapahtumiin silloin tällöin, mutta säännöllinen kilpaileminen on omalta osaltani ohi.”

Tiger Woodsin osallistuminen The Mastersin par 3-kilpailuun voisi olla teoriassa hyvinkin mahdollista. Lyhyen kentän erittäin suuret korkeuserot, jotka vaikeuttavat kävelyä saattavat jo sinällään viedä pohjan tältä toiveelta.

Augusta Nationalilla pelattavaan kauden ensimmäiseen majoriin yhdellä Tourin mäkisimmistä kentistä on Woodsin keskiviikon viestin perusteella hyvin vaikeaa uskoa.

Heinäkuussa St Andrewsissa käytännössä tasamaalla järjestettävä The Open voi olla jo huomattavasti realistisempi ajankohta yksittäisen kisan pelaamiselle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa