Hyppää sisältöön

Tiger sai revanssin Philistä ja hyväntekeväisyysjärjestöt valtavasti dollareita

The Match tuotti hyväntekeväisyyteen valtavasti rahaa.

The Match – Champions of Charity oli loistavaa tv-viihdettä. Ottelussa pelaajien omaksi panokseksi riitti kunnia, kun ottelun tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Syksyllä 2018 Phil Mickelson voitti Tiger Woodsin suurta mielenkiintoa herättäneessä The Matchissa. Ottelun panoksena oli peräti 9 miljoonaa dollaria.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelatussa The Match II:ssa Tiger otti revanssin, kun golfin supertähdet saivat rinnalleen jenkkifutiksen supertähdet: Tiger kaverinsa Peyton Manningin ja Phil edelleen uraansa jatkavan Tom Bradyn.

Kahdessa eri pelimuodossa käyty reikäpeliottelu päättyi 18. reiällä, kun Phil ja Brady antoivat Tigerin ja Manningin joukkueelle putin.

Sitä ennen oltiin nähty tuntikaupalla hyvää urheiluviihdettä, jossa mikitetyt pelaajat huristelivat golfautolla kenttää esittäen välillä huimia lyöntejä – niin hyvässä kuin pahassa – ja verbaaliakrobatiaa.

Team Tiger aloitti vahvasti

Ottelun alku kulki Tigerin ja Manningin hallinnassa. He johtivat ottelua kuuden reiän jälkeen jo kolmella lyönnillä.

Ja vaikka Brady onnistui lyömään näin huikean lähestymisen kahdeksannella reiällä, ei birdie riittänyt reikävoittoon Tigerin tasatessa reiän lyötyään par 5:n kahdella päälle ja puttaamalla kahdesti.

Brady oli ennen lyöntiä pelannut umpisurkeasti ja studiossa ollut entinen koripallotähti Charles Barkley pääsi naljailemaan tälle tuon tuosta. Vain hieman aiemmin Brooks Koepka oli twiitannut lahjoittavansa hyväntekeväisyyteen 100 000 dollaria, mikäli Brady onnistuisi tekemään parin etuysillä.

Koepka joutui kaivamaan kuvettaan ja Barkley nielemään sanojaan Bradyn onnistumisen jälkeen.

Mickelson ja Brady aloittivat kirin

Takaysillä peli alkoi kääntyä Philin ja Bradyn joukkueen hyväksi, kun pelimuoto vaihtui muokatuksi foursomeksi. 11. reiällä kaksikko teki upean eaglen, kun Mickelson pommitti avauksen griinille…

…ja Brady säkitti putin tähän malliin:

14. reiälle he kavensivat tilanteen jo 1 downiksi, mutta sen lähemmäksi kaksikko ei Tigeria ja Manningiä päässyt, vaan loput reiät tasattiin. Näin Tiger sai himoitsemansa revanssin Mickelsonista.

”Hienosti pelattu, Peyton. Kiitos, että autoit minut lyömään Phil Mickelsonin tällä kertaa”, hän kuittasi Twitterissä.

Rahaa eri hyväntekeväisyysjärjestöille kerättiin ottelun aikana pelaajilta, yhteistyökumppaneilta ja tv-yleisöltä peräti 20 000 000 dollaria. Se käytetään koronaviruksen aiheuttaman Covid-19-taudin vastaiseen taisteluun monella eri tavalla.

Tigerin ja Peytonin kemia toimi

Ottelussa näki, että Manning ja Tiger ovat pelanneet paljon yhdessä, sillä kaksikon välinen kemia toimi erinomaisesti. Tiger luki Peytonille putteja selkeästi ja jo viitisen vuotta sitten uransa lopettanut Manning (hcp 3) oli selvästi parempi golfari kuin Brady, joka pelaa kahdeksan tasoituksella.

Manning osoitti lahjansa myös tarinankertojana, sillä hän viihdytti yleisöä kertomalla hauskoja tarinoita pelin lomassa.

Manningin persoona oli hauska seurata pelin lomassa ja myös Tigerista nähtiin uusi, rento puoli. Lisäksi pelaajat ja studiokommentaattorit olivat keskenään vuorovaikutuksessa koko ajan radioyhteyden ajan, eikä ottelussa juuri tylsää hetkeä nähty, vaikka etenkin etuysin pelaamiseen best ball -pelimuodossa kului tolkuttoman kauan.

Ilahduttavaa oli myös katsoa Tigerin peliä. Fyysisesti hyväkuntoisen näköinen peluri nakutti avauksia tarkasti väylälle.

Tiger oli paremmassa golfkunnossa kuin Mickelson, varsinkin pitkän pelin osalta, mutta Phil paikkasi heikohkoa pitkää peliä huikealla lähipelillään.

Onnistuneen suorituksen teki myös kenttäkommentaattorina toiminut Justin Thomas, joka teki pelin lomassa jutusteli mukavia pelaajien kanssa.

Vaikka ottelun alla ja sen aikana vettä satoi ajoittain rankasti, sekään ei pilannut loistavaa urheilutapahtumaa, jossa keskiössä oli pelin lisäksi tähtien persoonat.

Onneksi televisiototeutus oli aivan eri tasolla kuin viime viikolla nähdyssä Driving Relief -hyväntekeväisyysottelussa.

The Matchin kaltaisia otteluita soisi näkevän lisää tänä aikana, kun kiertueet ovat tauolla.

Etsi luettavaa