Hyppää sisältöön

Katso video: Tiger Woods antaa pojalleen palautetta drivesta – Charlie pelaa kenttää 774 metriä edellisvuotta pidempänä

Charlie Woods on vankistunut valtavasti parissa vuodessa. Viikonloppuna Chalie on edellisvuosien tapaan isänsä ohella kisan seuratuin pelaaja. KUVA: GETTY IMAGES

Lauantaina Orlandossa käynnistyvässä 36-reiän scamble-kilpailussa 13-vuotias Charlie lyö avauksiaan keskimäärin 43 metriä taaempaa kuin edelliskaudella, jolloin Woodsit tekivät toisena päivänä 11 perättäistä birdietä ja sijoittuivat kisassa toiseksi John Dalyn ja John Daly Jr:n jälkeen.

PNC Championship on noussut Champions Tourin epävirallisena kilpailuna yhdeksi loppuvuoden merkityksellisimmistä tapahtumista.

20 major-voittajaa pelaa perheenjäsenensä parinaan scramblea. Ritz-Carlton Golf Clubilla pelataan torstaista sunnuntaihin, varsinainen kisa käydään lauantaina ja sunnuntaina. Katsomopaikat on myyty taas loppuun, suora kansainvälinen TV-lähetys nousee suosituimpien joukkkoon ohi useimpien PGA Tourin kisojen.

Tiger Woods on yleisömagneettina poikansa Charlien kanssa kolmatta kertaa mukana. Ensimmäisellä kerralla parivaljakko sijoittui seitsemänneksi, edelliskaudella toiseksi.

Menestys rakentui pitkälti Charlie Woodsin pitkiin avauksiin, joita nyt 13-vuotias Charlie pääsi lyömään hänelle kokonaismitaltaan varsin lyhyeltä 5101 metrin matkalta.

Kisan järjestäjät ovat päättäneet siirtää Charlien pelaamaan viikonloppuna kolmanneksi pisimmältä kokonaismatkalta, joka on paperilla 5875 metriä. Samaa tiiauspaikkaa käyttävät myös Nick Faldo, Bernhard Langer ja Annika Sörenstam.

Kädenväännössä Charlien tiiauspaikasta häntä oltiin kiikuttamassa vielä alkuviikosta (ainakin huhupuheiden mukaan) 6152 metrin matkoille, joilta pelaavat Faldoa, Langeria ja Sörenstamia vetreämmat mestarit John Daly, Vijay Singh ja Nelly Korda.

Pelaajien sijoittelu eri tiiauspaikoille on luonnollisesti hyvin merkittävä tekijä menestyksen kannalta.

Charlie Woods on saanut vuoden aikana runsaasti mittaa ja voimaa lyöntiinsä. Tästä huolimatta kentän piteneminen keskimäärin 43 metriä väylää kohden syö kovasti Woodsien mahdollisuuksia. Tigerin jalkakivut estivät pelaamisen hänen isännöimässään kutsukisassa.

12-reikäinen The Match Rory McIlroyn parina Jordan Spiethia ja Justin Thomasia vastaan osoitti, että Tiger Woods on viikonloppuna kovan paikan edessä. Etenkin pitkän pelin osalta täysipainoinen pelaaminen on selvästi työlästä.

Yleisön kovasti odottama Woodsien menestys, jopa voitto, tuntuu näistä lähtökohdista hyvin epätodennäköiseltä.

Luvassa on 20 mestarin ja heidän perheenjäsentensä esittämänä melkoista birdie-iloittelua ja golfjuhlaa.

Edelliskaudella debyyttinsä tekivät Henrik Stenson ja hänen 12-vuotias poikansa Karl. LIV Golfiin siirryttyään Stensonille ei paikkaa enää PNC Championshipiin järjestynyt.

Ruotsalaisväriä tuovat mukaan Annika Sörenstam sekä hänen 11-vuotias poikansa Will.

”Will on täysin höyrähtänyt golfiin”, Sörenstam luonnehti kisan nuorinta osanottajaa, joka tapasi Tigerin ensimmäistä kertaa edellisviikon The Matchissa.

Sörenstam on aiemmin ollut PNC Championshipissa yhdessä isänsä kanssa.

Discovery+ näyttää kilpailun molemmat päivät suorana. Sunnuntaina kisaa voi seurata myös Eurosport 2-kanavan kautta.

Lauantai20.00–0.00 (vain Discovery+)
Sunnuntai18.30–23.30 (Discovery+ ja Eurosport 2)

Etsi luettavaa