Hyppää sisältöön

Thorbjorn Olesen häiriköi juopuneena lentokoneessa

Thorbjorn Olesenin vaikea kausi kentällä sai jatkoa häiriköinillä Atlantin yläpuolella

Tanskalaistähti aiheutti melkoisesti hämminkiä British Airwaysin lennolla ahdistelemalla nukkuvaa naismatkustajaa, öykkäröimälla henkilökunnan ja muiden matkustajien kanssa sekä virtsaamalla business-luokassa lentokoneen käytävälle.

Thorbjørn Olesen palasi alkuviikosta Memphisin WGC-kilpailusta nykyiseen kotikaupunkiinsa Lontooseen. Lentokentällä hänet vastaanotti poliisipartio, joka vei viidesti European Tourilla voittaneen Ryder Cup -pelaajan suoraan kuulusteluihin.

Usean englantilaismedian mukaan voimakkaasti juopunut tanskalainen oli lennon aikana ahdistellut seksuaalisesti ainakin yhtä naispuolista matkustajaa, rettelöinyt ja öykkäröinyt häntä rauhotelleita matkustajia sekä henkilökuntaa kohden ja virtsannut koneen käytävälle. 

Samalla lennolla ollut Ian Poulter oli pyrkinyt rauhoittelemaan Olesenia tässä kuitenkaan täysin onnistumatta.

Olesen pääsi kuulustelujen jälkeen vapaalle jalalle tutkimusten ajaksi. 

Thorbjørn Olesen nousi nopeasti huipulle heti ammattilaiseksi ryhdyttyään kaudella 2009. Hän voitti kolme kertaa Nordic Leaguella samana vuonna, saavutti ykköstilan Challenge Tourilla vuotta myöhemmin ja pääsi pääkiertueelle. 22-vuotiaana hän voitti Sisiliassa. Uran merkittävin henkilökohtainen ykköstila on Dunhill Links Championshipista vuodelta 2015.  Olesenilla on myös kolme muuta ykköstilaa European Tourilta, viimeisenä Rolex Seriesiin kuuluvan Italian Openin voitto kesältä 2018.

Ryder Cupin voittoa Olesen juhli Pariisissa 2018. Majoreissa Olesen näytti kovuutensa sijoittumalla kolmessa ensimmäisessä pelaamaassaan  vuosina 2012–2013 yhdeksänneksi (The Open) ja kuudenneksi (Masters Tournament). Ansiolistalta löytyvät myös voitot parikilpailuina pelattavista World Cupista ja GolfSixes-tapahtumasta.

Kuluva vuosi on ollut Olesenille uran vaikein. Hän on pudonnut maailmanlistalla 19 sijaa 62:nneksi saavuttaen vain kaksi sijoitusta kymmenen joukkoon European Tourilla. USA:ssa menestys on ollut vaatimatonta.

Häiriköinti Atlantin yllä business-luokassa nousee kisoissa karsiutumisia huomattavasti suuremmaksi bogiksi, joka toivottavasti jälkiseuraamuksineen saa Olesenin keskittymään oleellisimpiin asioihin uransa kehittämiseksi.

Etsi luettavaa