Hyppää sisältöön

Thongchai Jaidee Ranskan avointen voittoon, soketti pilasi Ilosen sunnuntain

Thaimaalainen Jaidee (-11) lasketteli loppujen lopuksi selvään neljän lyönnin voittoon Ranskan avoimissa mestaruuskilpailussa erittäin vahvan viikonlopun ansiosta.

Jaideen viikonloppu oli äärimmäisen vahva. Kahdella viimeisellä kierroksella miehen korttiin merkattiin ainoastaan yksi bogi, sekin tänään viimeisellä reiällä voiton jo ratkettua. 46-vuotiaasta tuli myös samalla vanhin Ranskan avoimet voittanut pelaaja.

Mikko Ilosella oli viimeiseen päivään lähdettäessä erinomaiset mahdollisuudet päästä niiden neljän pelaajan joukkoon, jotka ansaitsivat kisasta kutsun Royal Troonille The Openiin. Toisin kuitenkin kävi.

Ilonen lähti liikkeelle tasaisesti ja momentum oli positiivinen yhdeksän reiän jälkeen kahdeksannelle ja yhdeksännelle reiälle tehtyjen birkkujen jälkeen. Mikko oli tuossa vaiheessa kokonaistuloksessa -2 ja tiukasti kiinni paikassa kärkikymmenikköön sekä The Openiin. Takaysi lähti kuitenkin liikkeelle bogilla ja mahdollisuudet kariutuivat kentän 13:nnelle väylälle tulleeseen triplabogiin.

”Toinen lyöntini oli soketti, pallo päätyi hyvin vaikeaan paikkaan pitkään heinään. Seitsemän kertaa löin ilman penalttia. Ei siinä sen ihmeempää tarvittu”, Ilonen kertasi mustaa hetkeään.

”Muuten peli oli varsin tasapainoista, puttien vauhtien kanssa oli hankaluuksia, ei tullut upotuksia. Tämä oli kuitenkin paras sijoitukseni täällä, peli on hyvässä formussa ja seuraavalla viikolla yritetään vielä kerran paikkaa Openiin.”

Loppukierroksen Ilonen pelasi virheettömästi pariin. Päivän tulos +3 pudotti Mikon kuitenkin yhteistulokseen +2, jolla hän jakoi sijan 25. Palkintopotista Ilonen kuittaa 34 300 euroa.

Päivän parhaasta kierroksesta (-5) vastasi Francesco Molinari, joka nousi kilpailussa toiseksi yhteistulokseen -7. Rory McIlroy (-6) ei saanut peliään kulkemaan toivomallaan tavalla ja jäi kolmanneksi. Mies teki tänään kierroksellaan yhden birdien ja yhden bogin.

Neljä jaossa ollutta paikkaa The Openiin menivät Etelä-Afrikan Brandon Stonelle (-4, T5), Ruotsin Alex Norenille (-3, 8.), hienon nousun tänään tehneelle britille Callum Shinkwinille (-2, T9) sekä Etelä-Afrikan Richard Sternelle (-1, T11). Sterneä paremman maailmanlistasijoituksen turvin The Open -paikkaan Iloselle olisi riittänyt tulos -1. 

 

Päivitetty 19.25 Mikko Ilosen kommentit sekä otsikko

Etsi luettavaa