Hyppää sisältöön

Thomas voitti kolmen miehen playoffin – yleisö soimasi jälleen Reediä

Patrick Reed sai kuulla kunniansa playoffissa

Justin Thomas voitti vaikeissa olosuhteissa pelatun Tournament of the Championsin. Patrick Reed sai jälleen kuulla kunniansa.

Xander Schauffele ei onnistunut siinä tälläkään kertaa, voittamaan turnausta johdettuaan sitä ennen päätöspäivään. Tällä kertaa hän ylsi kuitenkin playoffiin yhdessä Patrick Reedin ja Justin Thomasin kanssa. Voiton vei Thomas.

Kolmikko päätyi tasatulokseen -14 ja tarvittiin kolme uusintareikää, ennen kuin voittaja oli selvillä. Thomas nappasi uransa 12. voiton PGA Tourilla. Ei hullummin vasta 26-vuotiaalta pelaajalta.

Thomasilla oli mahdollisuus viedä voitto jo ”varsinaisella peliajalla”, mutta kaksi bogia viimeisen kolmen reiän aikana pudotti hänet tasatulokseen Schauffelen ja Reedin kanssa.

Kisan jälkeen Thomas olikin sangen väsynyt, sillä päätöskierros oli melkoista tunteiden vuoristorataa, eikä hän vielä lehdistötilaisuudessa oikein osannut nauttia saavutuksestaan.

”Helpotus on sana, joka tulee nyt mieleen”, hän myönsi. ”Toivottavasti kun pääseen hotellille perheen kanssa, osaan jo vähän nauttia siitä.”

Thomasin uran menestyksekkäin vuosi toistaiseksi on 2017, jolloin hän voitti viisi turnausta. Niistä yksi oli major eli PGA Championship.

Golfin maailmanlistalla Thomas pysyi neljännellä sijalla, mutta nousi aivan kolmantena olevan Jon Rahmin kantaan. Sen sijaan Schauffele ja Reed nousivat listalla yhden sijan. Schauffele on nyt kahdeksas ja Reed yhdestoista.

Havaijilaisyleisön hyvässä muistissa oli vielä Reedin loppuvuoden sääntövilpistely Tiger Woodsin kutsukilpailussa, jossa hän paransi ennen lyöntiä pallon asemaa wasteland-alueella.

Yksi yleisöstä halusi muistuttaa tästä myös Reediä huutamalla kovaa ”huijari” pudotuspelin aikaan, kun peluri puttasi palloa viheriöllä.

Ilmeestä päätelleen Reed ei ollut kovin tyytyväinen tilanteeseen – tosin puttikin valui aika pahasti pitkäksi.

PGA Tour jatkuu viikon kuluttua niin ikään Havaijilla, kun vuorossa on Sony Open. Kolme vuotta sitten kun Thomas voitti Tournament of the Championship -kisan, hän oli ykkönen myös Sony Openissa. Saa nähdä, pystyykö Thomas uusimaan tempun myös tänä vuonna.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa