Hyppää sisältöön

Thomas Pieters Abu Dhabin sankari – uran suurin voitto toi paikan The Mastersiin

Thomas Pieters varmisti voitollaan myös paikan huhtikuussa pelattavaan The Mastersiin. (KUVA: GETTY IMAGES)

Pieters nousi toiselta sijalta 1,2 miljoonan euron arvoiseen voittoon, vaikka teki koko päivänä vain yhden birdien.

Belgian Thomas Pietersin ennakoitiin vuoden 2016 Ryder Cupin upean debyytin jälkeen yleisesti nousevan varsin pian lajin supertähtien joukkoon.

Pitkälle, mutta ailahtelevaisesti lyönyt hujoppi ei kuitenkaan pysynyt svinginsä osalta raiteillaan, myös putissa on ollut suuria haasteita.

Vaikka Pieters oli ennen Abu Dhabin kisaa voittanut jo viidesti DP World Tourilla, isoissa kisoissa hän ei  Mastersin 2017 (4.) ja PGA Championshipin 2018 jälkeen (6.) ole menestynyt.

Kauden 2021 toiseksi viimeisessä kisassa hän voitti Portugal Mastersin ja oli DP World Tour Championshipissa 15.

Vuosi 2022 käynnistyi ykköstilalla, joka euroissa mitattuna (1,2 miljoonaa euroa) oli suurempi kuin viisi ensimmäistä yhteensä.

”Uskon että olen päässyt notkahduksesta ylös ja pelaan todella hyvää golfia. Kykenen hallitsemaan palloni lentorataa ja upotan hyvään tahtiin putteja”, lähipeliinsä runsaasti panostanut belgialainen avasi uuden nousunsa eväitä.

Yas Linksilla ensimmäistä kertaa pelatussa kisassa hän oli tilastojen valossa plussan puolella kaikilla pelin osa-alueilla, avauksissa kolmantena (+1,23) kierrosta kohden.

Voiton merkitys huippujen kisassa on varmasti Pietersin psyykkeelle arvaamattoman suuri. Viiden vuoden takainen menestys Augusta Nationalissa saattaa hyvinkin uusiutua kauden 2022 aikana jossain kauden suurkilpailuista.

Ennakkosuosikeista  Rory McIlroy (12.) ja Collin Morikawa (62.) selvisivät vain rimaa hipoen jatkoon.

Viktor Hovland  nousi Pietersin uhkaajaksi, mutta tripla ulosmenossa  ja tupla sisääntulossa pudottivat hänet kahden lyönnin päähän voittajasta.

Thomas Pietersin kontrollista lyöntiinsä kertoo paljon se, että ainoan boginsa sunnuntaina hän teki ottamalla kolme puttia. 

Kärkikymmenikön muut pelaajat saivat aikaan keskimäärin lähes neljä parin alittanutta tulosta (birdiet +eaglet), mutta bogien ja tuplien määrä oli huomattavasti Pietersia suurempi.

Kisaa kolmen päivän ajan johtanut Scott Jamieson tehtaili peräti seitsemän bogia.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa