Hyppää sisältöön

Thomas Björn valitsi kovia varakapteeneja

Euroopan Ryder Cup joukkue on murrosvaiheessa uuden sukupolven siirtyessä pelipaikoille. Voitokkaiden pelaajien asiantuntemusta tullaan kuitenkin hyödyntämään varakapteenien roolissa.

Thomas Björn on valinnut neljä uutta varakapteenia johtamaan syksyn Ryder Cup otteluita.  Lee Westwood, Padraig Harrington, Luke Donald ja Graeme McDowell liittyvät tukijoukkoihin. Robert Karlssonin valinta oli jo julkaistu aikaisemmin. 

Westwood on ollut joukkueen kivijalka pelattuaan menestyksekkäästi jokaisessa ottelussa 1995 lähtien. Lee on varmasti matkalla kapteenin rooliin, jota ennustetaan jo kaudelle 2020. 

Padraig Harrington on pelannut ottelussa kuusi kertaa ja toiminut varakapteenina vuosina 2014 ja 2016.

Luke Donald on ollut mukana neljässä voitokkaassa Ryder Cup joukkueessa. Donald pitää itse taukoa pelaamisesta kuntouttaessaan selkävammaa. 

38-vuotias Graeme McDowell on ryhmän nuorin varakapteeni. Hän kuitenkin tuntee Ranskan kisakentän. McDowell voitti Le Golf Nationalissa French Openin vuosina 2013 ja 2014. 

Loistavat varakapteenit lisäävät uskoa Euroopan joukkueen mahdollisuuksiin. Peliurallaan yhä aktiiviset kapteenit tuntevat joukkueen pelaajat paremmin ja ovat helposti lähestyttävissä. Ryder Cupissa menestyneiden kapteenien itseluottamus varmasti siirtyy myös tämän vuoden pelaajiin. 

Lähde: GolfChannel.com

Etsi luettavaa