Hyppää sisältöön

Thaimaan tilanne tällä hetkellä

Koska Thaimaa aukeaa? GoGolfin Thaimaan asiantuntijan Juha-Matti Vuorisen mietteet covid-19 vuodesta Thaimaasta käsin.

Thaimaan ulkorajat suljettiin huhtikuun alussa. Maahan ei sallittu kaupallisia lentoja, joka tarkoitti käytännössä sitä, että maasta pääsi pois, mutta maahan ei sallittu muiden kuin Thaimaan kansalaisten paluu. Thaimaa otti todella tiukan linjan koronan vastaisessa torjunnassa, sillä heti huhtikuun alussa maahan asetettiin maskin käyttöpakko 20,000 thb sakon uhalla (noin 550€) sekä ulkonaliikkumiskielto kello 22:00-6:00 väliseksi ajaksi 40,000thb sakon uhalla (noin 1100€) Ravintoloista sallittiin ainoastaan take away-myynti. Baarit, golfkentät ja hotellit suljettiin ja alkoholin myyntikielto astui voimaan kuukaudeksi. Lisäksi maan sisäisten provinssien välistä matkustamista rajoitettiin. 

Thaimaa on onnistunut hyvin koronan vastaisessa taistelussa ja tällä hetkellä maassa on todettualle 3800 tapausta ja kuolleita on alle 60 (tilanne 3.11.2020 kello 19:30 paikallista aikaa).

Thaimaa aloitti asteittaiset rajoitteiden purkamiset kesän aikana ja tällä hetkellä elämä maan sisällä on asettunut lähes normaaliksi, vaikka turistit puuttuvat katukuvasta maan rajojen ollessa yhä suljetut viisumittomilta turisteilta.

Tällä hetkellä kaikki palvelut toimivat täysin normaalisti maan sisällä puhutaanpa sitten golfkentistä, ravintoloista tai maan sisäisestä matkustamisesta. 

Thaimaa avaa ulkorajojaan porrastetusti.

Kesällä sallittiin työluvan omaavien paluu, jota laajennettiin myöhemmin kattamaan niiden ulkomaalaisten paluu, jotka ovat naimisissa Thaimaan kansalaisen kanssa tai joilla on lapsi Thaimaan kansalaisen kanssa. 

Tällä hetkellä Thaimaahan pääsee jo edellä mainittujen lisäksi ”eläkeläisviisumeilla” henkilöt jotka ovat yli 50-vuotiaita sekä henkilöt jotka haluavat hakea turistiviisumia kahden kuukauden oleskeluun tai special tourist viisumia 270 päivän oleskeluun. Viisumit järjestyvät Helsingin Thaimaan suurlähetystön kautta.Viisumisen hakemisen yhteydessä anotaan myös COE -lupa saapua Thaimaahan (certificate of entry). Tällä hetkellä Thaimaahan pääsee jo semi-commercial lennoilla joihin mm. suomalaisittain tärkeä Qatar Airways kuuluu.

Lopullinen Thaimaan ulkorajojen aukeaminen riippuu monesta tekijästä ja ennen kaikkea Kiinan sekä Euroopan koronatilanteen kehittymisestä, mutta realistisena pidetään tulevaa kevättä.

Yleisimmät kysymykset Juha-MattiVuoriselle, joka on parhaillaan Hua Hinissä

1) Ovatko golfkentät auki?
-Kyllä, kaikki golfkentät kaikkine palveluineen ovat auki. Kentät ovat loistavassa kunnossa kautta maan

2) Ketkä voivat matkustaa Thaimaahan tällä hetkellä?
-Useat eri ryhmät voivat hakea viisumia mm. turistiviisumitsekä eläkeläisviisumit yli 50-vuotiaille

3) Millaista elämä on tällä hetkellä Thaimaassa?
-Täysin normaalia, aivan kuten aiemminkin paratiisissa

4) Ovatko golfkentät hoidettuja/onko konkurssiriskejä?
-Golfkentät ovat täysin normaalisti hoidettuja ja monille kentille tehty ehostuksia nyt hiljaisena aikana. Kenttien taustalla on usein isompia yhtiöitä eli toiminta tulee olemaan normaalin laadukasta myös tulevaisuudessa 

5) Milloin rajat aukeavat niin että pääsee ilman viisumia?
-Tähän ei ole varmaa vastausta kenelläkään mutta arviot liikkuvat keväässä 2021

6) Milloin ryhmämatkat jatkuvat Thaimaahan?
-Heti kun Thaimaan rajat aukeavat ja Suomen ulkoministeriö katsoo matkustamisen Thaimaahan turvalliseksi

7) Mistä lisätietoja Thaimaahan liittyviin kysymyksiin Suomeksi?
-Juha-Matti Vuorinen työskentelee yhteistyössä kaikkien merkittävien organisaatioiden kanssa mm. TAT joten hänellä aina uusin tarkistettu tieto. Juha-Matin tavoittaa lähes 24/7 ja 365-päivää vuodessa

Etsi luettavaa