Hyppää sisältöön

Thaimaan golfturismin kilpailuvaltteina tasokkaat kentät ja huippuluokkainen palvelu

Suotuisa ilmasto, huokea hintataso sekä  250 hinta-laatusuhteeltaan upeaa kenttää tekevät Thaimaasta golfarin paratiisin. Golfilla on Thaimaassa 1890-luvulle asti ulottuva historia ja perinteet, jotka ovat toimineet pohjana maan golfturismin kehittymiselle viimeisten vuosikymmenten aikana. 

Turisimin noustua yhdeksi pääelinkeinoista, golfaavien turistien osuus on  noussut huomattavasti lajille  suotuisan ilmaston, sekä ympäri maata sijaitsevien golfkenttien tarjonnan johdosta.

Golfkenttiä lasketaan olevan noin 250. Suurin osa niistä sijaitsee merkittävimpien lomakeskusten välitömässä läheisyydessä. Suomesta on suorat lentoyhteydet Bangkokiin ja Phuketiin, joiden kautta on toimivat liikenneyhteydet ympäri maan.

Aktivilomailija voi keskittyä olennaiseen

Golfia harrastava turisti osaa arvostaa hyvää palvelua. Se on nostanut Thaimaan yhdeksi maailman arvostetuimmista ja suosituimmista golfkohteista.  Palvelukulttuuri on syvällä thaimaalaisten perimässä, mikä on muokannut myös golfareille tarjottavia paketteja.

Suurin osa golfareista tilaa etukäteen matkanjärjestäjältä tai paikalliselta  toimistolta Thaimaassa olonsa ajaksi majoituksen lisäksi starttiajat haluamilleen kentille, näihin liittyvät kuljetukset sekä mahdolliset  muut aktiviteetit ja retket täydellä palvelulla.

”Mitä tahansa palveluita lomailija haluaakaan,  tämä järjestyy avaimet käteen periaatteella. Golfkentillä kuljettaja hoitaa pelaajien puolesta jopa asioinnin caddiemasterin tiskillä, samoin kaikissa retkikohteissa  juoksevien asioiden järjestelyt. Lomailija voi keskittyä oleelliseen, golfkentillä pelaamiseen ja automatkojen aikana maisemien ihailuun ja seurusteluun”, kertoo Thaimaahan suuntautuvien matkojen maapalveluja yrityksensä kautta organisoiva Juha-Matti Vuorinen.

Kenttien kunto ja palvelut kohdillaan

Thaimaassa on kymmenittäin huippuluokan kenttiä, lähes kaikki lukeutuvat sarjaan erittän hyvät golfkeskukset. 

Melkoinen kilpailuvaltti Thaimaalla on myös siinä, että merkittävimpien lomakeskusten, Phuketin, Hua Hinin, Pattayan ja Chiang Main yhteydessä olevat kentät ja resortit sijaitsevat vaivattomien ajomatkojen päässä, yleisesti ottaen enintään 30 minuutin päässä lomakeskuksesta.

Bangkokin  ympäristössä matkat kentälle saattavat luonnollisesti olla kaupungin koosta johtuen huomattavasti pidempiäkin. Kaikissa golfkeskuksissa palvelutaso on erinomainen. Vieraat otetaan sydämellisesti vastaan, caddiemasterin tiskillä ja ravintolassa pärjää mainiosti englannilla.

Klubitalot ja pukuhuonetilat ovat tyylikkäitä ja hyvin hoidettuja. Ilmasto luo kentänhoidolle ja ruohonkasvulle parhaat mahdolliset olosuhteet. Työvoima Thaimaassa on huokeaa, tästä johtuen kentällä ja klubitalon ympäristössä  viheralueet ovat käytännössä aina tip-top.

Vaikka Thaimaan kentillä on sesonkien aikaan  kova käyttöaste, pelaamisen tahti on säilynyt erinomaisena. Tätä edesauttavat hyvin suunnitellut ja hoidetut kentät sekä thaimaalaiseen golfkulttuuriin oleellisesti kuuluvat caddiet.

”Golfkentät ovat myös oma-aloitteisesti pitäneet starttiaikojen välit riittävinä. Pelaajia ei ammuta toistensa perään liian tiuhaan. Tämän johdosta asiakaspalautteet osoittavat tältä osin  vihreää”, Vuorinen kiittelee.

Hintataso Thaimaan golfpalveluissa on hyvin kohtuullinen.

Golfkentät ovat käytännössä ulkoistaneet green feen myynnin ja markkinoinnin matkanjärjestäjille ja toimistoille. Valtaosa peliajoista myydään osana pakettia, johon kuuluvat myös kuljetukset sekä caddiemaksut.

”Hintahaitari on 50-120 euron välillä koko paketille. Määritelmäni on, että Thaimaassa suomalaisturisti saa koko päiväksi  tasokkaan, vaivattoman ja nautinnollisen golfretken kuljetuksineen kohtuullliseen hintaan”, Vuorinen kiteyttää

Paikallinen toimisto ja matkanjärjestäjä rakentavat ohjelman

Thaimaa on tuhansien mahdollisuuksien kohde golfaavalle lomailijalle. Matkakohteesta riippumatta eri tasoisia kenttiä ja resorteja palveluineen on tarjolla lukemattomasti. 

Sisältöä matkaan antavat luonnollisesti muut liikuntaan liityvät harrastusmahdollisuudet ja aktiviteetit.

Näistä suosiotaan ovat nostaneet merkittävästi viimeisten vuosien aikana muun muassa luonnonpuistot, vesiputoukset ja vierailut viinitarhoilla.

”Golfaamattomalle matkalaiselle löytyy valtavasti aktiviteettejä. Päivän mittaiset kokkikoulut syventävä ymmärrystä paikalliseen kulttuuriin ja torilla tapahtuvaan kaupankäyntiin.”

Golfin harrastajalle Thaimaa on kohteesta riippumatta varsinainen aarreaitta. Muut aktiviteetit antavat vaihtelua haluaville  runsaasti vaihtoehtoja loman viettoon.

”Ravintolakulttuurin moninaisuus ja huokea hintataso ovat bonus, jonka merkitystä ei voi liikaa korostaa. Thaimasssa on paikallisen keittiön herkkujen lisäksi tarjolla tasokkaita ravintoloita, joissa voi nauttia valintansa mukaan muun muassa ranskalaisten, italialaisten, japanilaisten ja argentiinalaisten keittiöiden herkkuja hyvin kohtuulliseen hintaan”, Vuorinen muistuttaa.

Etsi luettavaa