Hyppää sisältöön

Thaimaan caddiet lellivät pelaajia

Caddiet tekevät golfissa Thaimaasta erityistä.

Thaimaassa golf on erilaista kuin Suomessa erityisesti korkean palvelutason ansiosta. Tässä caddieillä on merkittävä rooli. Ayodha Links on vienyt palvelutason astetta korkeammalle. Se on luopunut kokonaan caddiesta ja kertoo jokaisen pelaajan saavan kierroksen ajalle oman butlerin eli hovimestarin.

Siam Country Clubilla pelataan vuosittain LPGA:n kilpailun.

Siam Country Clubilla pelataan vuosittain LPGA:n kilpailun.

Getty Images

Thaimaan parhaaksi kentäksi usein nostettu Ayodha Links sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Chonburissa sijaitseva Amata Springs on kuuluisa 16:n saarigreenistään. Black Mountain on puolestaan resort-henkinen kenttä Hua Hinissä. Siam Country Club Pattayalla isännöi vuosittain Honda LPGA kilpailua.

Thaimaassa riittää huippukenttiä, mutta niitä löytyy myös muualta maailmasta. Poikkeuksellisen golfkokemuksen Thaimaasta tekee sen caddie-kulttuuri. Thaimaassa pelaaja totutetaan liian hyvään mm. näillä keinoilla.

1. Caddie + autot

Jokainen pelaaja saa kierrokselleen oman caddie, joka korjaa lyöntijälken, lukee puttigreenit, ajaa golfautoa ja pitää kaikin mahdollisin tavoin huolta pelaajan onnellisuustasosta.

2. Taukokioskit

Taukokiskat. Miehitetyt taukokiskat joka kolmas väylä pitävät huolta, että nesteytys on kunnossa koko kierroksen ajan. Taukokiskoilta saa myös myös ruokaa, lisää palloja sekä usein herkullista jäätelöä.

3. Klubitalot ja ruoka

Klubitalot vaihtelevat Thaimaassa suurestikin, mutta lähes poikkeuksetta klubitalot ovat valtavia komplekseja, joissa on pienimuotoinen Spa, mailman luokan ravintola sekä upeat pukuhuonetilat.

HANNI TYRY

Etsi luettavaa