Hyppää sisältöön

Testissä Tom Tom Golfer 2 – helppo ja nopea käyttää

GoGolf testasi Tom Tom Golfer 2 -kelloa Thaimaassa.

GoGolf testasi Thaimaassa Thai Pro Am -matkalla uusia Tom Tom Golfer 2 -golfkelloja. Rannetietokoneita testasi usea ammattilainen ja muutama noin kymmenen tasoituksella pelaava harrastelija.

Golfkello kertoo etäisyydet viheriön eteen, keskelle ja takareunaan.

Golfkello kertoo etäisyydet viheriön eteen, keskelle ja takareunaan.

Mika Mäkinen

Kuinka kauan laitteen käyttöönotto kestää?

Vain muutaman minuutin. Ennen ensimmäistä golfkierrosta käyttäjän kannattaa ladata puhelimeen Tom Tomin oma sovellus. Sen jälkeen puhelin ja rannetietokone paritetaan keskenään. Sovellukseen syötetään pelaajan nimen lisäksi, sukupuoli, pituus ja paino, sillä laite laskee lyöntien lisäksi myös kierroksella käytetyt kalorit. Kello on tämän jälkeen valmis kentälle. Perustoiminnot ja käyttöliittymän oppii varsin nopeasti, jopa ilman manuaalia.

Onko kellon käyttäminen vaikeaa?

Ei ole. Kello löytää kentän automaattisesti vain muutamalla napin painalluksella. Tiiauspaikalla kello kertoo greenin etäisyyksien lisäksi etäisyydet myös esteisiin. Näyttö on selkeä ja informatiivinen, vaikka grafiikka onkin hieman vanhanaikainen.

Laskeeko laite lyönnit?

Kyllä, sillä Tom Tom Golfer 2 -rekisteröi lyönnit automaattisesti liikkeentunnistimen avulla ja lyönnit tallentuvat puhelimen muistiin. Putit merkataan greenillä kätevästi pyyhkäisemällä toisella kädellä kellon näyttötaulua. Mikäli unohdat merkata väylän tulokset, kello muistuttaa edellisen väylän tuloksien syöttämisestä viimeistään seuraavalla tiillä.

Kertooko laite lyönnin mitan?

Kyllä. Laite nimittäin rekisteröi lyönnin ja kertoo sen mitan, kun saavut pallolle. Lyöntejä voit analysoida myöhemmin tietokoneella tai puhelimella. Kannattaa huomioida, että Tom Tom rekisteröi usein harjoitussvingin lyönniksi. Se voi aluksi häiritä, mutta lyönnin voit halutessaan poistaa tuloksista. Käytännössä tähän ei ole kuitenkaan tarvetta, koska laite merkkaa samasta paikasta vain yhden lyönnin.

Millaisia etäisyyksiä laite kertoo?

Lähestymislyönneissä laite kertoo tarkan mitan eteen, keskelle ja taakse. Vaikka Tom Tom on monipuolinen älykello, se ei kuitenkaan korjaa huonoa lyöntiä. Totea tämä itse katsomalla Antti Vaalaksen lyönti Khao Kheow B8 -väylän saariviheriölle alla olevalta videolta.

Miten muuta laite tilastoi?

Tom Tom Golfer 2 -golfkellosta saat lisää tehoa irti selatessasi kierroksiasi puhelimella tai tietokoneella. Se kertoo greeniosumien, puttien lisäksi myös avauslyöntien mitat ja hauskana yksityiskohtana myös sen, kuinka paljon ne ovat olleet vinossa. Sovelluksesta löydät myös paljon muuta hyödyllistä dataa.

Kenelle älykello sopii?

Tom Tom Golfer 2 -golfkello hyödyllinen erityisesti klubipelaajalle, joka ei tarvitse metrintarkkoja mittoja esimerkiksi lipulle. Tom Tom on erinomainen apuväline, klubipelaajille varsinkin uusilla kentillä pelatessa. Mitat greenin eteen, taakse sekä keskelle pitävät tarkasti paikkansa. Koska kello on koko ajan ranteessa ja mitat näkyvillä, sen käyttö on nopeaa esimerkiksi kiikareihin verrattuna. Avauksissa ja kakkoslyönneissä, älykello antaa vähintään saman tiedot kuin kiikarit, ellei jopa enemmänkin. TT2 soveltuu siis hyvin myös kiikareiden käyttäjille sen nopeutensa takia, ennen lipulle lyöntiä. Bonuksena käyttäjä saa tallennetun datan, josta on hyötyä kaiken tasoisille pelaajille pelin kehittämisessä.  

Plussat

 + Helppokäyttöinen pienellä perehdytyksellä

+ Tiedät koko ajan tarkat mitat helposti yhdellä vilkaisulla

+ Kerää hyvää data pelin analysointiin ja kehittämiseen

+ Keveytensä takia kello ei häiritse pelaamista

Miinukset

– Ei luonnollisestikaan kerro tarkkaa mittaa lipulle

– Thaimaan-matkalla yhden kentän tietoja ei ollut saatavilla

Etsi luettavaa