Hyppää sisältöön

Testissä Ecco M Golf S-Three -kengät: Nuorekkaat ”pappakengät” istuvat erinomaisesti jalkaan

Eccon uutuudet ovat harvinaisen mukavat jalassa ja niillä on hyvä lyödä palloa.

Eccon kengät ovat kuuluisia siitä, että ne istuvat hyvin jalkaan ja niillä on mukava kävellä. GoGolfin tuotetestissä paljastui, että Ecco M Golf S-Three -kengät eivät muodosta poikkeusta.

Miten kengät istuivat jalkaan?

Eccot ovat maineensa veroiset. Itselläni on ollut aiemmin kolmet saman valmistajan kengät, jotka kaikki ovat istuneet jalkaani mainiosti. Kauden 2020 utuusmalli ei tee poikkeusta.

Golfia pelatessa kenkien istuvuus on tärkeää, sillä kentällä vietetään aikaa tuntikaupalla ja kävellään epätasaisella alustalla pitkiä matkoja.

Miellyttävän pehmeä on kengän kantaosa. Välipohja on pehmustettu kantapään alta, mikä vaimentaa iskuja. Päkiän alta pohjarakenne joustaa, joten niillä on mukava tallustaa nurmikolla.

Mallissa on perinteinen nauhakiristys, vaikka Ecco on joissakin malleissa käyttänyt myös Boa-kiristystä. Naisten mallissa ei ole ulkonäöllisesti suurta eroa miesten malliin verrattuna.

Ecco M Golf S-Three -kenkien takaosa on pehmustettu. Kärjessä kumipohjaa on nostettu ukkovarpaan kohdalle, mikä parantaa kenkien kestävyyttä.

Ecco M Golf S-Three -kenkien takaosa on pehmustettu. Kärjessä kumipohjaa on nostettu ukkovarpaan kohdalle, mikä parantaa kenkien kestävyyttä.

Ecco Golf

Miltä kengät näyttivät?

Ecco mainostaa kenkiä hybridikenkinä, joita voi käyttää paitsi kentällä myös kentän ulkopuolella. Nappulapohjaiset kengät ovatkin sporttisen rennot, jotka voi ihan hyvin laittaa jalkaan jo kotona kentälle lähtiessä ja tulla kentältä takaisin esimerkiksi kaupan kautta. Sporttisten golfvaatteiden kanssa kengät sopivat loistavasti, mutta miksei niitä voisi käyttää vapaa-ajalla farkkujen kanssa.

Päällinen on pehmeää, valkoista nahkaa, joten kengistä kannattaa pitää hyvää huolta. Lika pinttyy helposti pintaan, eivätkä kengät ole äkkiä enää niin kivannäköiset kuin uutena.

Toisena värivaihtoehtona on tummanharmaa, joka kannattaa valita suosiolla, mikäli tietää jo etukäteen, ettei aio kenkiä juuri plankkailla.

Eccojen brändimielikuva muuttuu koko ajan nuorekkaampaan suuntaan, mutta ”pappakenkien” imago istuu tiukassa. Itse olen jo päässy

Mistä kengät on valmistettu?

Kenkien päällikerros on valmistettu vasikan nappanahkasta. Edellisissä Eccon kengissäni oli käytetty jakin nahkaa, joka oli erittäin ohutta ja hengittävää, mutta samalla hyvin herkkää kulutukselle.

M Golf S-Three -kengissä on käytetty vasikan nappanahkaa eli pintakerrosta. Sekin vaikuttaisi olevan hieman arkaa kulutukselle, mutta käyttömukavuudeltaan se on tavallista nahkaa miellyttävämpi.

Gore-Tex-kalvon ansiosta kengät pitävät vettä. Pelasin kengät jalassa yli kymmenen kierrosta, joista pari sateessa. Kengät eivät päästäneet vettä läpi.

Kengät saa myös harmaina, joka ei ole yhtä arka väri kuin valkoinen.

Kengät saa myös harmaina, joka ei ole yhtä arka väri kuin valkoinen.

Ecco Golf

Millaista niillä oli lyödä?

Itselläni kengät toimivat lyödessä mainiosti, sillä vaikka kengät muistuttavat tennareita, niiden pohjat ovat riittävän kiertojäykät.

Kengissä on tukeva kumipohja, jota on vahvistettu siten, etteivät kengät antaisi sivusuunnassa periksi golfsvingin aiheuttaman kiertoliikkeen aikana.

Pohjassa on noin sata kuminappulaa, jotka pitävät myös kostealla nurmella. Samoilla kengillä pelaa Henrik Stenson, joten kengät eivät lipsu kovaakaan lyötäessä.

Paljonko ne maksaa?

Miestin mallin suositushinta on 209,90 € ja naisten 199,90 €, mutta välineliikkeissä kenkiä myydään edullisemmin.

Ongelmana tässä vaiheessa kautta saattaa olla se, että kaikkia kokoja ei enää ole saatavilla. Eccolta kerrottiin GoGolfille, että uutuuskengät ovat olleet kaupallinen menestys.

Etsi luettavaa