Hyppää sisältöön

Terveyshuolet varjostivat kärkinaista vähän ennen h-hetkeä : ”Soitin ennen kierrosta itkupuhelun kotiin”

Elina Nummenpää pelasi huippukierroksen terveyshuolista huolimatta.

Kim Koivu teki kenttäennätyksen. Naisten sarjaa johtava Elina Nummenpää pelkäsi ennen kierrosta, että joutuu jättämään kilpailun kokonaan väliin.

NRG OPEN 2018 – Raportti medialle from Aamulehti on Vimeo.

FINNISH TOURIN viidennen osakilpailun NRG Openin miesten ja naisten kilpailun pääpotti on suomalaisittain lukratiivinen, sillä molempien sarjojen voittajat ansaitsevat 5 300 euron palkinnon.

Avauspäivän jälkeen kiinnityksen voittopottiin ottivat Kim Koivu ja kotikentällään pelaava Elina Nummenpää.

Koivu antoi myrskyvaroituksen muille pelaajille, sillä 63 lyönnin kierros (-9) on NRG:n Rock-kentän uusi ennätys. Nummenpää oli puolestaan ainoa nainen, joka onnistui rikkomaan 70 lyönnin rajan.

Kim Koivu oli liekeissä Nokialla.

Kim Koivu oli liekeissä Nokialla.

Juha Hakulinen

KOIVU ALOITTI kierroksensa hurmoksessa pelaten ensimmäiset yhdeksän reikää seitsemän alle parin.

”Tuli viisi yhden putin viheriöitä siihen etuysille. Ja putteri oli kuumana oikeastaan koko päivän. Putteja tuli reilusti alle 30 koko kierroksella”, Koivu hykerteli Finnish Tourin tiedotteessa.

Koivu tuli pelaamaan kisaa kotimaassaan, vaikka samaan aikaan pelataan Ranskassa Challenge Tourin kilpailu. Koivu on kiertueen rankingissa neljäntenä.

”Olen lähtenyt Finnish Tourilta liikkeelle, ja nyt kun Finnish Tourilla järjestetään näin upea kilpailu, niin halusin ehdottomasti tulla tänne pelaamaan. Haluan omalla toiminnallani näyttää, että arvostan kisajärjestäjien panosta Suomi-golfin eteen”, Koivu sanoi kiitollisena.

Koivulla on neljän lyönnin johto Aurinko Golfin Eemil Alajärveen (-5). ”Tein viisi birdieä takalenkillä, ja pisin birdieputti taisi olla kaksimetrinen. Löin todella hyviä wedgejä siinä”, Alajärvi kertoi.

Kolmantena on Gumböle Golfin Kalle Sneck (-4).


”Täällä on ihan ison kisan fiilis, ihan kuin olisi pelannut jotain LET-kilpailua.”

– Elina Nummenpää


ELINA NUMMENPÄÄN tuloksen arvoa nostaa se, että ennen kilpailua hän ei ollut varma, pystyykö osallistumaan kilpailuun lainkaan.

”Soitin ennen kierrosta itkupuhelun kotiin, kun oli sellainen tunne kropassa, etten pysty pelaamaan ollenkaan. Oli rintaranka niin jumissa, mutta jotenkin se siitä aukesi, ja pystyin lyömään kierroksella ihan normaalisti”, Nummenpää kertoi.

Kentälle päästyään Nummenpää nautti joka hetkestä, sillä harvoin naisammattilaisella on mahdollisuutta pelata kotikentällään ammattilaiskilpailua.

”Oli kyllä kiva fiilis pelata. Täällä on ihan ison kisan fiilis, ihan kuin olisi pelannut jotain LET-kilpailua!” Nummenpää hihkui onnellisena.

Nummenpään perässä tuloslistalla lähimpänä on Golf Talman Noora Komulainen (-2). Kolmatta sijaa jakavat Aura Golfin Elina Saksa sekä Golf Talman kaksikko Ursula Wikström ja Nicola Fall (-1).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa