Hyppää sisältöön

Tekeekö Kiira Riihijärvi historiaa SM-kisoissa? – Alex Hietala miesten kisassa takaa-ajettavana

Kiira Riihijärvi viihtyy erinomaisesti  Seinäjoen SM-kisoissa. Maisemilla ja kentän läpi kulkevalla Ruuhikoskella saattaa myös olla vaikutusta asiaan

Tulostaso Ruuhikoskella on kova, Roope Kakon sekä Minea Blomqvistin ennnätykset vuodelta 2002 tullaan viikonloppuna suurella todennäköisyydellä rikkomaan.

Kiira Riihijärvi (69-69,-6) ja vasuri Alex Hietala (66-68,-10) ovat kahdella viimeisellä kierroksella lyöntipelin SM-kisoissa takaa-ajettavina. 

Pejantain ja lauantain kierriksille eteni naisissa 17 ja miehissä 50 pelaajaa, cut-rajaksi muodostui +6 molemmissa sarjoissa. 

Naiset pelasivat heti aamusta, ja takoivatkin birdiejä hyvää tahtia ihanneolosuhteissa.

Torstaina Riihijärvi teki hienot seitsemän birdietä, mutta niiden vastapainoksi tuli kolme bogia.

”Bunkkerit rokottivat tänään joka kerta. Ruuhikosken kenttä istuu kuitenkin hyvin silmään, ja tykkään pelata täällä”, Riihijärvi kertoo.

Pitkälyöntisen oululaisen taktiikkana on ollut lyönyt rohkeasti draiveja välillä kapeillekin väylille, jolloin hän on päässyt lähestymään griinejä lyhyillä mailoilla ja saanut hyviä birdie-paikkoja. Samalla kaavalla on tarkoitus jatkaa loput kaksi kisapäivää. 

Riihijärvi on kuusi alle parin, Minea Blomqvist-Kakon loppuulos Ruuhikoskella 2002 oli kolme alle parin.

Riihijärvi on kuusi alle parin, Minea Blomqvist-Kakon loppuulos Ruuhikoskella 2002 oli kolme alle parin.

Riihijärvellä on mahdollisuus nousta ensimmäiseksi oululaiseksi naisten sarjan voittajaksi SM-lyöntipelissä. Karina Kukkonen oli hopealla vuonna 2011, Riihijärvellä on toki jo plakkarissaan Erkko Trophyn ykköstila edelliskaudelta.

Karkumatkalla Riihijärvellä ei vielä ole, sillä takana vaanivat Kanava Golfin Anna Backman kolmen lyönnin päässä tuloksella -3/71-70 ja Viipurin Golfin Ada Huhtala tuloksella -2/70-72. Parhaat ammattilaiset, Linda Henriksson ja Tiia Koivisto, jakavat viidettä tuloksella +1.

Miesten sarjan kärkeen nousi vuonna 2018 SM-kultaa voittanut Kullo Golfin Alex Hietala (-10), joka pelaa ensimmäistä vuottaan ammattilaisena. Hietala sai hyvän startin, hän nosti lisäksi kuumat lähestymiset päivän parhaaksi aseekseen.

”Pari loistavaa lähestymistä lämmitti. Takaysillä putit eivät pudonneet samaan tahtiin ja loppupuolella tuli tuplabogi, mutta hyvä ja ehjä päivä kokonaisuutena.”

Alex Hietala sai syksyn karsinnoista kortin Saksan kierteelle, joka on nyt koronatauolla

Alex Hietala sai syksyn karsinnoista kortin Saksan kierteelle, joka on nyt koronatauolla

TOMI NATRI

Olosuhteita Hietala piti optimaalisina, ja itsevarma pelaaja heitti ilmoille jopa Ruuhikosken kenttäennätyksen (63) rikkomista viimeisillä kierroksilla. Fiilistä finaalipäiville hän suuntasi hakemaan illalla pohjalaiseen tapaan pesäpallopelistä.

Roope Kakko voitti 2002 Ruuhikoskella tuloksella -6, joka tullaan oletettavasti rikkomaan useammankin miehen voimin.

Harppauksen tuloslistalla teki myös Rasmus Karlsson St.Laurence Golfista 67 lyönnin kierroksellaan. Yhteistuloksella -8 hän on toisena. Kolmannella sijalla on  Hirsala Golfin Veeti Mähönen  tuloksella -6/70-68. Alle par-tuloksen ja edelleen hyvissä iskuasemissa on kaikkiaan 16 pelaajaa.

Perjantaina ja lauantaina Ruuhikoskella kisaavat omissa mestaruuskisoissaan myös erityisgolfin 11 pelaajaa. Tarina Golfin Tero Peltola puolustaa viimevuotista mestaruuttaan.

Lyöntipelin SM-kisat, tuloslista.

Etsi luettavaa