Hyppää sisältöön

Teemu Putkonen voitti Asian Tourin greeniosumatilaston: ”Putti löytyi liian myöhään”

Teemu Putkonen osui viheriöihin tarkimmin kaikista Asian Tourin pelaajista

Teemu Putkonen saattoi tehdä historiaa kaudella 2019. Pallonlyöminen oli koko kiertueen varminta, mutta pelioikeus jäi silti saavuttamatta.

Teemu Putkonen voitti erittäin merkittävän tilaston Asian Tourilla. Hän oli koko kiertueen tarkin viheriöosumissa. Kun puhutaan nykygolfista, on viheriöosumat ja pallonlyöminen monien mielestä se tärkein tilasto. Tämä samalla osoittaa myös puttaamisen tärkeyden, joka ei ollut Teemulla hallussa Asian Tour -kaudella. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Ball striking on point this year⛳ let’s make gains in short game next year. Thank you Asian tour for 2019, I’ll see you next year ? #asiantour #whereitsat #golf #golfer #progolf #ballstriking #leader #pure #athlete #thaicountryclub #coverglazings #fenixxcell

Henkilön Teemu Putkonen (@got_w1ngs) jakama julkaisu Joulu 29, 2019 kello 4.00 PST

Siitä huolimatta, että Putkonen osui viheriöihin peräti 75,38 prosentin varmuudella, ei hän onnistunut mahtumaan kiertueen rahalistalla 60 parhaan joukkoon ja uusimaan pelioikeuttaan. Suora kysymys, voiko tätä sanoa jopa surkuhupaisaksi tai surulliseksi yhtälöksi? 

”No onhan se aika surullinen fakta. Löysin puttiin ideaa vasta elokuussa kun kävin Suomessa. Loppukaudesta oli jo parempaa, mutta en saanut varsinaista huippusuoritusta aikaiseksi ja kortti jäi tekemättä”, Putkonen harmittelee. 

Positiivisiin asioihin on kuitenkin hyvä tarttua. Kyseiset tilastot takaavat suuret mahdollisuudet loistaa isoissakin kinkereissa kunhan putteri vähän lämpenee. Miten ylipäänsä voi lyödä näin paljon viheriöosumia pitkän kauden aikana. 

”Kaikkein tärkein asia mielestäni on se, että pitää asiat yksinkertaisena. Todella paljon näkee, että pelaajat lähtevät oman stock-lyönnin ulkopuolelle yrittämään erikoislyöntejä. Minä lyön raudoilla pientä drawta, ja olen päättänyt, että en poikkea siitä oikeastaan koskaan. Jos lippu on viheriön oikeassa reunassa, tähtään siihen ja tulen drawlla keskelle viheirötä. Hyökkään vain lippuihin, jotka ovat keskellä tai vasemmassa laidassa greenia”, Putkonen kertoo salaisuutensa. 

Toki tärkeäksi asiaksi muodostuu myös avaukset, joissa Putkonen on vahva. Putkonen löi 57,14 prosenttia väylistä ja myös pituutta löytyi riittävästi. Avaukset kantoivat keskimäärin 302 jaardia, eli reilut 270 metriä. 

”Asian Tourilla kentät ovat sen verran kapeita, ettei isoihin misseihin ole varaa, tai sitten ei pääse lyömään greenille. Olen onnistunut pitämään pallon hyvin pelissä ja lyömään riittävän pitkälle, että viheriöihin on helppo osua.” 

Tulevan vuoden suunnitelmat alkavat myös pikkuhiljaa selvitä. Putkonen saa odotella Asian Tourin karsintoja todennäköisesti aina helmikuun puoleen väliin saakka, jolloin kisa käydään Hua Hinissa. 

”Jäin rankingissa sijalle 97, kun 96 sai suoran paikan finaaliin. Uskon, että peruutuksen tai vastaavan myötä paikka aukeaa vielä suoraan finaaliin. Puolentoista viikon päästä pelataan Hong Kongissa Asian Tourin osakilpailu, johon saattaa myös aueta pelipaikka, mutta se on vielä todella epävarmaa”, Teemu kertoo. 

Puttaamista on nyt hyvää aikaa harjoitella. Tänään Putkosen ohjelmassa on treenit valmentajan Petteri Nykyn kanssa Malmin hallilla. 

Niin ne puttitilastot… Putkonen oli 114:stä tilastoidusta pelaajasta viimeisenä koko kiertueella mitattaessa kokonaisputtien määrää. Kierrosta kohden putteja tuli 31,46. Kiertueen paras puttaaja samassa tilastossa otti putteja kierroksella 27,55, eli lähes neljä vähemmän. Tilasto ei kuitenkaan ole paras mahdollinen puttien mittaamiseen, sillä Wang Wei Lung on myös chipannut itsensä reiän viereen keskimäärin monta kertaa Putkosta useammin greenin missattuaan. 

Etsi luettavaa