Hyppää sisältöön

Teemu Putkonen hyvästä asemasta viikonloppuun Indonesiassa

Teemu Putkonen on pelannut todella tasaiset kierrokset Indonesiassa

Teemu Putkonen on pelannut vahvat kierrokset puoliväliin mennessä 750 000 dollarin Indonesian Openissa. Janne Kaske ei saanut solmujaan auki jääden ulos viikonlopun peleistä.

Asian Tourin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Indonesian Open on kahden pelipäivän osalta valmis. Neljän kierroksen kilpailussa Teemu Putkonen lähtee viikonloppuun mukavista asetelmista tuloksesta -5. Kaksi ensimmäistä päivää ovat tuoneet tulokset 69-70 (-5), jolla Putkonen jakaa sijaa 21.

Rahalistan sijalla 108 oleva Putkonen tarvitsee noin 40 000 dollaria Indonesian ja Thaimaan kisasta ensi viikolla yhteensä saavuttaakseen paikan rankingin 60 parhaan joukossa. Nykyinen sija ei toisi Putkoselle tietenkään läheskään tarvittavia ansioita, mutta top-10 mahtuminen kisassa veisi jo todella lähelle. Kahdeksanteen sijaan on matkaa kolme lyöntiä ja neljänteen sijaan neljä lyöntiä.

Putkosen kaksi ensimmäistä kierrosta ovat olleet tilastoiltaan lähes identtisiä. Molemmilla kierroksilla hän on lyönyt 8/14 väyläosumat ja viheriöitä 13/18. Putteja on myös 29 kappaletta kierrosta kohden. Avauskierroksella Putkosen tulos oli lyöntiä parempi, sillä hän teki yhdeksännellä kahden putin birdien. 

Janne Kaske sen sijaan ei saanut solmujaan auki. Kaske pelasi torstaina par-tuloksen ja vietti kierroksen jälkeen viisi tuntia harjoitusalueilla. Svingiteknisistä ongelmistaan viime viikkoina kärsinyt Kaske ei saanut solmuja auki tai herkkyys oli perjantaina tiessään. Janne on toista kierrostaan +5 ennen viimeistä reikää. 

Matka jatkuu Jannen osalta kohti Australian PGA Championshipia, joka on palkintoarvoltaan miljoona dollaria. Kyseessä on samalla Kasken vuoden viimeinen kilpailu. Teemu Putkonen pelaa ensi viikolla Thaimaassa Asian Tourin viimeisen osakilpailun. 

Indonesian Mastersin kärjessä on kahden kierroksen jälkeen Australian Josh Younger tuloksessa -13. 

Etsi luettavaa