Hyppää sisältöön

Taylormadelta uudet taotut raudat ja CNC-jyrsityt wedget

Uusi Milled Grind -wedge on jyrsitty myös pohjasta.

Uudet tulokkaat tarjoavat kaivatun päivityksen huippupelaajien bägeihin, mutta klubipelaajatkaan eivät jää rannalle.

Taylormaden tour-pelaajat Jason Day ja Justin Rose ovat testanneet uusia rautoja viime marraskuusta lähtien ja nyt P770- ja P750 Tour Proto -mallinimet saaneet mailat ovat tulossa kaiken kansan saataville. 

 

Sekä P770, että P750 Tour Proto -raudat ovat cavity back -mallisia ja mailakohtaisesti painotettuja. Raudoissa 3-7 anteeksiantavuutta on parannettu volframipainoilla, kun lyhyet raudat ovat täysin taottuja. Mailojen rungot on taottu pehmeästä 1025 -hiiliteräksestä ja lyöntipinnat jyrsitty antamaan puhtaamman kosketuksen palloon. Lavan koon ja offsetin määrän lisäksi mailoilla ei ole suurta ulkoista eroa keskenään.

P770-raudan taottu kaksiosainen rakenne mahdollistaa lavan tarkemman painotuksen.

P770-raudan taottu kaksiosainen rakenne mahdollistaa lavan tarkemman painotuksen.

Taylormade Golf

P770 on on suunnattu kaikentasoisille pelaajille ja sen lavat ovat jotakuinkin totutun kompaktin cavity backin kokoiset ja offsetia on muutaman millin verran. P750 Tour Proto on nimensä mukaisesti suunnattu paremmille pelaajille ja setti löytyy tällä hetkellä ainakin Jason Dayn ja Justin Rosen bägeistä. Maila muistuttaa lyöntiasennossa puhdasveristä blade-rautaa niin kokonsa, offsetinsa kuin ohuen yläreunansa osalta.

P750 Tour Proto -rauta on serkkuaan pienempi ja sirompi.

P750 Tour Proto -rauta on serkkuaan pienempi ja sirompi.

TaylorMade Golf

Wedget jyrsitty pohjia myöten

Taylormaden uusissa Milled Grind -wedgeissä on tuttuun tapaan tarkkuusjyrsityt lyöntipinnat, mutta uutuutena myös lavan bounce on toteutettu samalla menetelmällä. 8620 -hiiliteräksestä valmistettujen wedgejen kerrotaan tästä syystä olevan tavallista tarkempien toleranssien sisällä, eikä yksilöllisiä valmistusheittoja näin olisi yhtä paljon kuin perinteisesti viimeistellyissä mailoissa. Myös nämä mailat ilmaantuivat marraskuussa tour-pelaajien bägeihin ja nyt testaus on saatu päätökseen.

 

Loft- ja bounce-kulmissa riittää myös runsaasti valinnanvaraa, mutta yllättävää on, ettei wedgeistä ole julkaisutietojen mukaan saatavilla 48- tai 46-asteisia versioita pitching wedgen korvaajiksi. Nostokulmissa variaatiota löytyy kahden asteen välein 50 ja 60 asteen välillä, kun bounce-kulmat vaihtelevat 9 ja 13 asteen välillä. Nostavammista mailoista on tarjolla myös Low Bounce- ja High Bounce -versiot, joten oman wedge-arsenaalin maakontaktia voi hienosäätää parhaimmillaan asteen tarkkuudella.

Milled Grind -wedgen jyrsityn pohjan lisäksi myös lavan painojakauma on uudistunut.

Milled Grind -wedgen jyrsityn pohjan lisäksi myös lavan painojakauma on uudistunut.

TaylorMade Golf

Sekä uudet wedget että raudat saapuvat alustavien tietojen mukaan kauppoihin maaliskuun puolivälissä.

Etsi luettavaa