Hyppää sisältöön

TaylorMade M2: pidemmälle ja korkeammalle

TaylorMaden M2-mailoilla pallo lentää mailoilla jopa kymmenen metriä pidemmälle kuin millään muulla game improvement -raudoilla, joita olen testannut. Osittain tämä johtuu siitä, että mailojen nostokulmia on pienennetty.

TaylorMaden lapa näyttää yllättävän sirolta ollaakseen anteeksiantava ja helppo maila. Se on suurempi kuin tour-mallien lavat, mutta ei mikään häiritsevä lapio, koska lavan yläreunan etuosa on vaaleampi kuin takaosa, kuten alla olevasta kuvasta voi havaita.

Maila lennättää palloa hienosti myös huonommilla osumilla. Pallon lähtönopeuskaan ei putoa kovinkaan paljon, vaikkei ihan keskelle lapaa osuisikaan. Tästä käy kiittäminen TaylorMaden kehittämää Speed Pocket -uraa. Sillä saadaan lapaan lisää anteeksiantavuutta, ja se nostaa myös pallon lähtökulmaa.

Siksi maila lennättää pallon korkealla ja pitkälle.

Pituus on siis mailojen suurin valtti. Mutta ennen kuin tästä innostuu liikaa, kannattaa tutkia mailan teknisiä tietoja. Niistä paljastuu, että M2-raudoissa on hieman pienemmät loftit eli nostokulmat kuin monissa muissa raudoissa.  Esimerkiksi M2:ssa rautaseiskan nostokulma on suurin piirtein sama kuin oman sarjani rautakuutosessa. Rautanelosen 19 asteen nostokulma vastaa taas blade-mailojen rautakakkosen nostokulmaa.

Sama ilmiö on havaittavissa jonkinverran myös kilpailijoiden game improvement -mailoissa, joten siksi siihen ei kannata takertua liian pitkäksi aikaa.

 

Tuntumaltaan raudat ovat keskinkertaiset ja ääni hieman outo. Nämä eivät keskivertoharrastajaa välttämättä häiritse, mutta pelimies voi niitä hieman oudoksua.

Omassa kategoriassaan M2:set ovat kuitenkin mainiot ja anteeksiantavat rautamailat. Lisämetrit ja korkea lentokaari tekevät niistä houkuttelevan ostokohteen aloittelijoille ja jo vähän pidempään pelanneelle.

Etsi luettavaa