Hyppää sisältöön

Tasoitusmääräykset muuttuvat jälleen

Kakkostasoitusryhmään kuuluvat saavat jatkossa pudottaa tasoitusta puolikkailla kierroksilla.

EGA:n ja Suomen Golfliiton tasoitusmääräykset uudistuvat jälleen. Kaudella 2016 tasoitusta voivat pudottaa yhdeksänreikäisellä kierroksella myös tasoitusryhmään 2 kuuluvat.

Tasoitusryhmään 2 (hcp 4,5–11,4) kuuluvat voivat ensi kaudella pudottaa tasoitustaan myös yhdeksän reiän kierroksella. Yhdeksänreikäiseksi tasoituskierrokseksi hyväksytään kuitenkin aina ainoastaan kyseisen päivän ensimmäinen yhdeksän reiän suoritus. Se ei myöskään saa olla osa 18 reiän kierrosta. Päivän aikana voi siis pelata vain yhden 9-reikäisen tasoituskierroksen.

Pelaaja ei siis voi parantaa tasoitustaan päivän toisella yhdeksän reiän kierroksella tai päättää, että tasoituskierroksena toimii hänen pelaamansa 18 reiän kierroksen toinen yhdeksän reiän lenkki.

Golfliiton kilpailukoordinaattori Mika Wikströmin mukaan muutoksella haetaan koko Euroopan laajuisesti sitä, että pelaajat jättäisivät enemmän tasoituskierroksilta kortteja. Suomessa tilanne on sikäli hyvä, että lähes puolella maamme golfareista on aktiivinen tasoitus.

Tuleeko tämä nyt vaikuttamaan laskevasti kortteihin, se jää nähtäväksi.

Etsi luettavaa