Hyppää sisältöön

Tarttuuko Tiger Woods The Mastersissa kaikkien aikojen haasteeseen? – Pelasi Augustassa harjoituskierroksen Charlien ja Justin Thomasin kanssa

Tiger Woods, Justin Thomas ja Charlie Woods tekivät yhden päivän retken Floridasta Augusta Nationalille. Kuva joulukuussa pelatusta PNC Championshipista. GETTY IMAGES

Tiger Woods on aiemminkin tehnyt vakuuttavan paluun huipulle The Mastersissa. US Openin hän voitti kesäkuussa 2008 käytännössä yksijalkaisena.

Tiger Woods lensi tiistaina yksityiskoneellaan yhdessä poikansa Charlien sekä luottomiehensä Justin Thomasin kanssa Georgiaan, Augustaan.

Mediatilaisuutta Woods ei järjestänyt matkansa aikana.

Kuten oletettavaa oli, Woods halusi selvittää peli- ja nimenomaan kävelykuntoaan Augastan mäkisyydestään tunnetulla kentällä.

Hän pelasi täyden 18-reikäisen kierroksen Augusta Nationalilla. Kentällä, jossa on viidesti voittanut Mastersin.

Kolmikko sai kiertää kenttää medialta piilossa, eikä tuloksia tai tunnelmia saatu mestarilta itseltään kierroksen jälkeen.

”Hän pelasi jokaisen reiän. Pelaaminen näytti hyvältä”, kertoi ESPN:n lähde, joka pääsi seuraamaan kierrosta Augustan porttien sisäpuolella.

Harjoituskierroksen pelaaminen yhdeksän päivää ennen The Mastersin käynnistymistä on vahva signaali sen puolesta, että Tiger Woods ainakin vakavissaan harkitsee kisaan osallistumista.

Woods antoi edellisen lahjansa golfia seuraaville joulun alla pelaamalla poikansa Charlien kanssa scramblena PNC Championshipin.

11 perätttäistä birdietä nostivat parivaljakon jopa voittotaistoon. Yleisö oli hulluna, samoin media.

Tiger Woods on noussut tuhkasta Augustassa

Helmikuun 23. päivä 2021 itselleen tuhoisan ulosajon hurjalla ylinopeudella tehnyt Tiger Woods on pelannut edellisen kerran PGA Tourilla lokakuussa 2020.

Hän sijoittui tuolloin poikkeuksellisesti syksyllä pelatussa The Mastersissa sijalle 38.

Historiaan jäivät Woodsin viimeisen kierroksen seitsemän viimeistä reikää. Mahdollisuudet kärkeen olivat jo karanneet.

Woods uitti pallojaan 12. väylän vesiesteisiin saaden par-kolmosella tuloksekseen 10 lyöntiä. Tämä oli luonnnollisesti Woodsin oma ennätys majoreissa tekemistään katastrofeista.

Niin olivat myös kuusi viimeistä reikää. Mestari näytti tasonsa tehden viiden birdien jakson sisälle myös yhden parin.

Vastaavaa seitsemän reiän lopetusta ei ole majoreissa nähty, tuskinpa koskaan koetaankaan.

Augusta Nationalin kentän Woods taitaa tulostenkin puolelta paremmin kuin kukaan muu.

Viiden voiton lisäksi hän on vaikeiden vaiheiden ja pitkien taukojen jälkeen usein kyennyt menestymään The Mastersissa, vaikka kausi olisi ollut muuten vaikea.

  • Vuonna 2009 Wood sijoittui kuudenneksi pelattuaan vasta neljännen kisansa polvileikkauksen aiheuttaman yli yhdeksän kuukauden tauon jälkeen
  • Vuonna 2010 Woods sijoittui neljänneksi. Yli viiden kuukauden tauon aikana Woods oli myrskyn silmässä avioeroon johtaneiden seikkailujensa johdosta. Harjoittelu ja keskittyminen golfiin jäivät vähiin. Vaatimattomallakin lyömisellä hän nousi kärjen tuntumaan
  • Vuonna 2011 Woods oli edelleen golfillisesti heikossa hapessa. Mastersin neljäs sija oli kauden paras virallisissa PGA Tourin kisoissa.

Vakuuttavimman näytön venymiskyvystään Woods antoi vuoden 2008 U.S. Openissa. Polvi oli rikki ja kipuisa. Valmentaja, lääkäri ja caddie olivat osallistumista vastaan.

Tiger ei taipunut, vaan lähti pelaamaan Torrey Pinesissa kisaa. Woods joutui muokkaamaan lyöntejään, varomaan polveaan ja taistelemaan peräti 91 reikää, kunnes Rocco Mediate taipui uusinnassa kakkoseksi.

Woods on useassa yhteydessä nimennyt (ennen Mastersin viimeistä voittoaan) tuon kisan uransa parhaaksi. Polvi tosiaankin oli niin rikki, että leikkauksen jälkeen hän oli tauolla lähes yhdeksän kuukautta.

Tigerin osallistuminen käynnistäisi viikon mittaisen juhlan

The Mastersin lähestyessä Tiger Woods on lähes samassa tilanteessa kuin U.S. Openiin osallistumista pohtiessan 2008

Toinen jalka ei toimi normaalisti. Erona on se, että taukoa kilpailemisesta on noin 17 kuukautta ja ikää 46 vuotta.

Hieman enemmän kuin Jack Nicklauksella tämän yltäessä kisan kaikkien aikojen vanhimmaksi voittajaksi.

Harva jos kukaan uskaltaa odottaa Woodsilta voittoa. Pelkkä ilmoitus osallistumisesta The Mastersiin saisi jo miljoonat hatut lentämäään ilmaan.

Tiger Woodsilla ei ole kiire ilmoituksensa kanssa. Hän on niiden 91 pelaajan joukossa, jotka sijoitetaan maanantaina peliryhmiin.

Oletettavasti loppuviikosta tai viikonloppuna hän välittää tiedon päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

Tässä vaiheessa voi vaan kuvitella, millainen hypetys sosiaalisessa mediassa, mediassa ja kisaviikon käynnistyessä syntyy, mikäli Tiger Woods tekee paluun kisakentille The Mastersissa.

The Masters

Etsi luettavaa