Hyppää sisältöön

Tarkista käsivarsien ja hartioiden asento

Golfsvingin perusteet on hyvä tarkistaa viikottain. Grippi ja alkuasento voivat muuttua huomaamatta ja pilata aikaisemmin hyvin toimineen svingin.

Steve Stricker näyttää loistavan alkuasennon. Kausilla 2009-2011 hän voitti tourilla seitsemän kilpailua. Vuonna 2009, 42-vuotias Stricker oli tourin toiseksi paras pallonlyöjä jääden vain Tiger Woodsin taakse Strokes Gained Tee to Green tilastoissa, kaudella 2010 hän oli saman tilaston kolmas. 

Steve pelaa avauslyönneissään drawta ja alkuasento antaa tähän hyvät edellytykset. Tärkeintä on huomata käsivarsien asento. Vasen käsi on hieman oikeaa kättä ylempänä ja näkyvissä linjan takaa katsottaessa. Tämä asettaa hartiat kohdelinjan suuntaan ja auttaa mailaa liikkumaan kohdelinjan sisäpuolelta drawn pelaamiseen. 

GettyImages

Oikean käden ote on myös syytä huomioida. Käsi on enemmän mailan sivulla kuin sen päällä. Huomaa kuinka oikea kämmen päätyy vasemman käden sormien päälle. Tämä auttaa saamaan käsivarret ja hartiat hyvään asentoon. 

GettyImages

Usein amatöörien ongelma alkaa jo otteesta. Jos oikea käsi on liikaa mailan päällä nostaa se käsivarren korkealle. Tämä vetää oikean hartian ylöspäin ja avaa hartialinjan alkuasennossa. Avonaisesta asennosta pelaaja saa usein aikaan vain leikkaavan over the top svingin. Drawn tai suoran lyönnin pelaaminen vaikeutuu ja seurauksena on vetoja vasemmalle, sekä slaisseja oikealle. 

Etsi luettavaa