Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasen viiden viikon työputki herättää lähinnä kateutta: ”Vesi herahtaa kielelle”

Tapio Pulkkasen viiden viikon kisaputki päättyy Skotlantiin kolmelle todelliselle huippukentälle. KUVA: GETTY IMAGES JA RUUTUKAAPPAUS

Tapio Pulkkanen pelaa seuraavan viiden viikon aikana viidessä eri maassa kahdeksalla eri huippukentällä.

Tapio Pulkkanen pelaa viisi perättäistä viikkoa putkeen. Urakka on eittämättä rankka, kun ottaa huomioon sen, että kisat pelataan eri puolella Eurooppaa.

Sääliä Pulkkasen härkäviikot eivät kuitenkaan herätä, vaan pikemmin kateutta. Syy on se, että Hattu-Tapio pääsee kilpailemaan joka viikko toinen toistaan upeammilla golfkentillä.

Tämän hän myönsi itsekin Instagram-päivityksessään.

”Seuraavat viisi viikkoa tien päällä. Tämä lista kisapaikoista saa veden herahtamaan kielelle”, Pulkkanen kirjoitti.

Pulkkanen aloitti turneensa Tanskassa ja päättää sen Skotlantiin, jossa hän pelaa kahdella The Open -rotaatioon kuuluvalla areenalla.

Tällä välillä hän vierailee Englannissa, Italiassa ja Ranskassa, kahdella entisellä ja yhdellä tulevalla Ryder Cup -kentällä.

Ollaan onnellisia Pulkkasen puolesta, sillä kyseessä on ennen muuta ammatinvalintakysymys.

1. Himmerland

Tällä viikolla pelaa Tanskassa Himmerland Resortissa, jonka uudempi kenttä on Ahvenanmaan Slottsbananin remontista tutun Philip Spogárdin käsialaa.

Lähtökohta oli sama kuin on samaa kuin Ahvenanmaalla eli ruotsalaisen Jan Sederholmin kenttä haluttiin muuttaa moderniksi huippukentäksi – ja tässä myös onnistuttiin. Työ valittiin aikoinaan vuoden parhaaksi kenttäremontiksi Euroopassa.

Pulkkanen lopetteli juuri avauskierroksen tulokseen -2, ja hän on kisassa tällä hetkellä 35:ntenä.

2. Wentworth

Lontoon kupeessa sijaitseva Wentworth on yksi Brittein-saarten tunnetuimmista kentistä, ja kahden viikon kuluttua kentällä pelataan DP World Tourin lippulaivakilpailu BMW PGA Championship.

Kisassa on mukana Pulkkasen lisäksi myös muut kiertueen suomalaiset, sillä kyseessä on kahdeksan miljoonan dollarin Rolex-kisa, jossa pärjäämällä tekee ison tilin ja korjaa hyvän pistepotin.

3. Marco Simone

Lontoosta Pulkkanen jatkaa Roomaan, jossa on vuorossa Rory McIlroyn tähdittämä Italian Open. Rory on kisassa mukana, koska hän haluaa saada tuntumaan ensi vuoden Ryder Cup -kenttään.

Marco Simone Golf Club on kokenut viimeisten vuosien aikana suuren remontin juuri Ryder Cupin takia.

4. Le Golf National

Ikuisesta kaupungista Pulkkanen matkustaa Valon kaupunkiin eli Pariisiin, jossa pelataan Ranskan avoimet Le Golf National -kentällä.

Kentällä pelattiin vuonna 2018 ikimuistoinen Ryder Cup, jossa Eurooppa pieksi Thomas Bjørnin kipparoimana Yhdysvallat.

Le Golf National on todellinen helmi ja yksi Ranskan hienoimmista kentistä.

5. Old Course, Carnoustie ja Kingsbarns

Pulkkasen reissu päättyy Skotlantiin, jossa pelataan Alfred Dunhill Links Trophy kolmella links-kentällä, joista esimerkiksi St Andrewsin Old Courselle on suuren suosion vuoksi todella vaikea päästä.

Old Coursen lisäksi kisaviikkoon kuuluu kierros Carnoustiella ja Kingsbarnsilla, jotka nekin mahtuvat maailman 50 parhaan kentän joukkoon.

Ei huono paikka päättää viiden viikon kisaputki – varsinkin jos peli sattuu kulkemaan.

Etsi luettavaa