Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkaselle holari Kiinassa – Ilosella kovaa nousua

Tapio Pulkkanen aikoo tähtäillä rauhassa kohti menestystä Italiassa

Suomalaisten lauantain kierrokset pitivät sisällään positiivisia asioita Kiinan avoimissa. Tapio Pulkkanen pamautti uransa ensimmäisen holarin European Tourilla, joka oli jo miehen kuudes koko uralla.

Tapio Pulkkasen aggressiivinen pelistrategia toi liikaa virheitä korttiin lauantain kierroksella. Kierrokseen osui kuitenkin myös tähtihetki, sillä kentän kuudennella väylällä 27-vuotias merkautti korttiinsa ykkösen. Holari tuli vielä tyylikkäällä tavalla – backspinnin kera. 

”124m vähän alamäkeen 53 asteinen wedge pari metriä lipun yli ja spinnillä sisään. Muuten oli vaikea päivä tänään. Lyöminen vähän sakkasi ja muutama draivi vinoon. Täytyy käydä kaivamassa se kuntoon viimeiselle päivälle”, Pulkkanen viestitti. 

Holari ei nostanut Pulkkaselle sen suurempia tunteita pintaan. Uran aikana holari oli jo kuudes. Harva pelaaja maailmassa on pystynyt yhtä kovaan lukuun. 

Pulkkasen päivän kokonaissaldoksi muodostui lopulta holari, kolme birdietä, kaksi bogia ja kaksi tuplaa. Päivän tulos oli täten 73 (+1), jolla hän tippui kovasti tuloslistoilla. Pulkkanen jakaa kolmannen kierroksensa päätteeksi sijaa 61 yhteistuloksessa -2. 

Mikko Ilonen sen sijaan on siirtynyt tuloslistalla ylöspäin. Lahtelainen on ennen viimeistä väyläänsä kierrosta tuloksessa -4 ja yhteistuloksella -7 kisan sijalla 16. Ilonen sai hyvän putken kierroksen keskivaiheille kun hän teki neljä birdietä kuuden reiän jaksoon. 

Päivän ainoa bogi tuli väylällä 14. Viimeinen väylä on par-5, jossa onnistumalla Ilonen hätyyttelisi ainakin hetkellisesti sijaa kymmenen parhaan joukossa. 

Kärjessä ovat Korean Jinho Cho, sekä Englannin Matt Wallace tuloksessa -10. 

Etsi luettavaa