Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen kaksi lyöntiä toisesta sijasta Koreassa: ”Pitkät lyönnit toimivat hienosti”

Tapio Pulkkasen edellinen sijoitus kärkikymmenikköön tuli lokakuun lopulla Portugallissa (3.). Viimeisissä kahdeksassa kisassa hän on karsiutunut kuudesti. KUVA:GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen (-3) pelasi 11 viimeistä reikää viisi alle parin, ja nousi yhdeksänneksi DP World Touriin kuuluvassa Korea Championshipissa. Antoine Rozner (-9) on omilla luvuillaan neljä lyöntiä ennen Sanghyun Parkia ja Andy Sullivania.

Suomalaisten mahdollisuudet näyttivät Jack Nicklaus Golf Clubilla Incheonissa varsin heikoilta iltapäivän alkutunteina.

Mikko Korhonen (+5) oli kierroksen pelattuaan viisi lyöntiä cut-rajan takana, Kalle Samoojankin (+3) asema on ennen toista kierrosta varsin vaativa.

Viimeisenä suomalaisista startannut Tapio Pulkkanen kulki myös huonoilla poluilla, viiden reiän jälkeen nimen perässä oli merkintä +2.

”Pitkät lyönnit olivat vahvuuteni koko päivän. Alkuvaiheillakin oli paikkoja, mutta kaksi kolmen putin viheriötä sotki hommaa pahasti.”

Pulkkanen kuitenkin nosti tasoaan, teki ensimmäisen birdiensä kahdeksannella (kentän 17.), ja sai tämän lisäksi seitsemällä viimeisellä kasaan peräti neljä birkkua.

”Onneksi alkoi putti vähän uppoamaan kierroksen edetessä. Kenttä muodostaa mainion haasteen. Viheriöt ja niiden ympäristöt ovat todella muodokkaita, lipunpaikoista saa viritettyä vaikeita. Lisäksi viheriöiden pinnat ovat aika napakat”, Pulkkanen kertoi.

Yhteistulokseksi tuli heikon alun jälkeen riemastuttavasti -3, sijaluvuksi yhdeksäs.

Strokes Gained -tilastojen mukaan Hattu-Tapio erittäin vahva lähestymisissä (+1,90 lyöntiä) sekä viheriön ympäristössä (+1,19). Molemmissa osioissa hän oli 156 pelaajan joukossa kärkitusinassa, avauksissakin (+0,66) 34:s.

Putteri (-0,01) ei ollut vielä erityisen lämpimäna, mutta kenttäpelin onnistuminen kautta linjan antaa varmasti itseluottamusta perjantain aamukierrokselle (klo 02.40)

”Tiiltä lyödään paljon draivia, varsinkin nyt, kun kylmässä pallo ei lennä normaaleille mitoille.”

Elisa Viihde Viaplay näyttää perjantain kierroksen suorana klo 07.00-12.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa