Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella kelpo kierros Portugalissa – pelikiellosta vapautunut Olesen kovassa vedossa

Thorbjørn Olesen on aloittanut Portugal Mastersin hyvin.

Tapio Pulkkanen pelasi tasaisen kierroksen, mutta Kalle Samooja sortui lopussa. Skotlannin Liam Johnston johtaa ylivoimaisesti avauskierrosta Algarvessa.

Tapio Pulkkanen aloitti Portugal Masters -turnauksen hyvällä suorituksella. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 70 (-1). Kun kilpailun ensimmäisen kierros on vielä kesken, Pulkkasen tulos riittää jaettuun 41. sijaan.

Tulos on siinä mielessä hyvä, että Pulkkasen pelit eivät ole viime aikoina sujuneet erityisen hyvin. Edellisen kerran hän onnistui pelaamaan alle parin kuukausi sitten English Championshipissä. Sen jälkeen hän on karsiutunut jatkosta kolmessa edellisessä kilpailussa.

Pulkkasen pystyi pelaamaan tasaisesti ja onnistui välttämään pahimmat karikot. Kierros piti sisällään kolme birdieä ja kaksi bogia.

”Ihan hyvä aloitus kilpailuun. Etuysillä oli paljon paikkoja iskeä kunnolla birdiejä, mutta oli vähän tunnusteleva alku griineillä. Suhteellisen varmaa rautapelaamista ja tiiltä vältin ongelmapaikat. Enemmän väyläosumia niin sauma tehdä kunnolla birdiejä”, Pulkkanen viestitti Vilamourasta.

Kärkeen hänellä on kuitenkin tässä vaiheessa vielä reippaasti matkaa, sillä kisaa johtaa Skotlannin Liam Johnston tuloksella kymmenen alle parin tuloksella.

Lentotörttöilijä Olesen hyvässä vedossa

Kisan toinen suomalainen Kalle Samooja ei ollut iskussa, vaikka hän pelasi alun hyvin ollen 11 reiän jälkeen tuloksessa kaksi alle parin. Tulos kuitenkin kääntyi plussan puolelle, kun turkulainen teki 12. reiälle tuplan ja bogit rei’ille 14 ja 18.

Tuloksella 73 (+2) Samooja on sijalla 98, mutta tullee tippumaan illan mittaan, kun kaikki pelaajat ehtivät pelata kierroksen loppuun.

Portugalin kenttä mahdollistaa kovien tulosten tekemisten, mistä on osoitus Oliver Fisherin kahden vuoden takainen European Tourin ennätys 59 lyöntiä.

Liam Johnston jäi tästä vain kahden lyönnin päähän. Hän on tässä vaiheessa tukevassa kolmen lyönnin johdossa Englannin Laurie Canteriin nähden.

Tanskan Thorbjørn Olesenilla jakoi toista sijaa vielä 16. reiän jälkeen, mutta bogi 17. pudotti hänet jaetulle kolmannelle sijalle ennen päätösreikää, joka on hänen osaltaan vielä pelaamatta loppuun.

Olesen oli pitkään pelikiellossa viime vuonna tapahtuneen lentoepisodin takia, mutta hän pääsi palaamaan tilapäisesti kisoihin elokuun alussa. Hän on selvittänyt neljässä kisassa viidestä cutin ja paras sijoitus on ollut jaettu 17:s.

Juutti odottaa oikeudenkäyntiä törttöiltyään paluulennolla Yhdysvalloista kotikaupunkiinsa Lontooseen. Koska koronaviruksen vuoksi oikeutta ei ole päästy istumaan, hänet laskettiin takaisin harjoittamaan ammattiaan.

Kisan ylivoimaisesti nimekkäimmäin pelaajan Tommy Fleetwoodin avauskierros kulki kolme alle parin. Maailmanlistan 16. pelaa Portugalissa kenraaliharjoitusta ennen ensi viikon US Openia.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalta

Etsi luettavaa